23948sdkhjf

Lakerere i lære som sælgere

Test, arketyper og FFU-model. Kursus satte skub i autolakereres indre sælger.
SÆLGER-GEN Selv om man sælger autolak eller lakerer biler, må man godt tænke som en sælger: Hvorfor er det et produkt godt? Og hvordan sikre jeg for, at jeg opnår de rette rabatprocenter?

Det var udgangspunktet for et nyligt kursus hos Lakkæden Danmark i samarbejde med Akzo Nobel. Her havde en række kursusdeltagere på forhånd besvaret en onlinetest for at få defineret deres egen persontype. Det lyder måske lidt svævende, men ifølge Lisbeth Ørum, der er formand for Lakkæden Danmark, så giver det god mening at starte der:

- Heri ligger forståelse af egen adfærd i købs- og salgs-processer, beslutningsmønster, karakteristika og så videre. Formålet var via den egenforståelse, at få en bedre fornemmelse af, hvorfor kunder reagerer, som de gør, siger Lisbeth Ørum.

Det er vigtigt, også for autolakerer, fordi kunder i sagens natur er meget forskellige, og derfor er det vigtigt at overveje en salgsstrategi og afklare, hvilke købsmotiver kunden har. De kursusdeltagere, som var med i løbet af den to dage lange træningslejr, blev også indført i nogle af kernebegreberne i forhold til salg og markedsføring. Det dækker blandt andet over værktøjer som FFU-modellen, indvendingsteknikker, kommunikationsstil, arketyper og farveadfærd.

Udover kædens medlemmer deltog også Akzo Nobels forhandlere og egne konsulenter.

- Altså var det et kursus, for både kunder og leverandører, så der kom en dynamik undervejs i undervisningen, siger Lisbeth Ørum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14