23948sdkhjf

Hentede inspiration på fransk automesse

Dansk Bilbrancheråds delegation på Equip Auto så interessante nye auto-produkter.
MESSENYT Fodsålerne blev slidt tynde, da brancheorganisationen Dansk Bilbrancheråd sendte direktør Erik S. Rasmussen, administrationschef Per Borroe Nielsen og advokat Johanne Berner Hansen afsted til Paris for at få udviklingen i autobranchen op under neglene på den 1500 udstiller store Equip Auto-fagmesse, der sluttede 17. oktober. De melder om en spændende messe med masser af nyt.

Equip Auto afholdes hvert andet år og er en eftermarkedsudstilling med alt det hotteste nye lige fra bilvaskemaskiner og -plejeprodukter over dæk og hjul til reservedele, værkstedsudstyr og karosseri.

Nyeste skud på stammen i år var Connectivity, der dækker alle nye tiltag inden for telematik i biler.

- At Equip Auto indfører denne nye kategori viser med al tydelighed den massive udvikling, der sker på området – telematikken er kommet for at blive, melder Johanne Berner Hansen efter at have set de produkter, som 60 internationale fagjournalister kårede på messen.

Medaljer

Guldmedaljen gik til et produkt udviklet specielt til leasingbranchen, men også med muligheder for det øvrige eftermarked. Produktet Actia Ican fra Actia Automotive er en lille boks på cirka 10 centimeter, der tilsluttes bilens OBD-stik.

Boksen sender kontinuerligt oplysninger til flådeejeren eller leasingselskabet omkring alt fra kørselsmønster, brændstofforbrug, bilens servicebehov, potentielle fejl, herunder fejlkoder med videre. Kort sagt: En fuldstændig overvågning af bilen.

Sølvmedaljen i connectivity-kategorien gik til T-scans håndholdte Groove Glove, der ved hjælp af to lasermålinger direkte på et dæk kan måle og vise dækkets tilstand, eventuelle skader og forventede levetid. Scanneren giver et hurtigt og præcist billede af, om det er nødvendigt at foretage justeringer af hjulet, dæktryk eller helt at foretage udskiftning. Samtlige målinger kan gemmes via Cloud for senere dokumentationen. Apparatet ventes i handlen medio oktober til cirka 4000 euro og 300 euro i årligt abonnement.

- Scanneren kan selvsagt øge kundetilfredsheden og gennemsigtigheden i rådgivningen omkring valg af dæk, samt øge mulighederne for mersalg på et objektivt grundlag, lyder Johanne Berner Hansens vurdering.

Også en lang række gadgets af forskellig art blev vist på messen, både til at forsøde livet som bilejer og til at forsøde livet som mekaniker. Inden for det eftermonterede udstyr var kameraer til 360 udsyn repræsenteret til priser på cirka 500 euro. Hertil kommer naturligvis montering.

Vinderprodukter på Equip Auto

CONNECTIVITY (ny kategori)
Guld: Actia Automotive, Actia iCan
Sølv: T-Scan, Groove Glove

OEM OG NYE TEKNOLOGIER
Guld: Poclain Powertrain, Addidrive
Sølv (delt): NTN – SNR Roulement, Letvægts PCS nav-led
Sølv (delt): Shaeffler Automotive, hybrid modul

RESERVEDELE & EFTERMARKED
Guld: Contimental Automotive, VDO REDI sensor
Sølv: Optibelt, Optibelt SCC

VÆRKSTEDSUDSTYR
Guld (delt): CCG Corghi Cougar Group, Artiglio Uniformity
Guld (delt): Hella, CSC værktøj
Sølv: Mirka, OSP – Optimizes Surface Preparation system

SERVICES
Guld (delt): Federal Mogul Motorparts, F-M For Me
Guld (delt): OKI, Roboki
Sølv: Guernet Compresseurs, Power Motors system



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095