23948sdkhjf

Italiensk firma vil sætte selvkørende biler på dagsordenen

Det er kun de helt store giganter, der har råd til forskning i selvkørende biler, men det vil firmaet ED Group lave om på.
TEKNOLOGI Automatiserede biler spås at være en nøglekomponent for fremtidens individuelle mobilitet, men det er umiddelbart kun giganter som for eksempel Apple og Google, der har penge og ressourcer nok til både at skabe og testkøre selvkørende biler. De høje omkostninger gør det svært for mange mindre virksomheder, universiteter og andre instanser at blive seriøse aktører på området.

Et italiensk firma har derfor skabt en slags skabelonmodel af en selvkørende racerbil, som kan åbne op for et helt nyt marked, hvor et langt større mix af virksomheder vil kunne spille en rolle i skabelsen af automatiserede biler. Bilen er blevet døbt TorQ.

- TorQ minder om en fuldstændig ’open-source’ automatiseret racerbil, som kan demokratisere forskning og test af selvkørende biler og gøre det muligt for andre end kun de helt store spillere, siger Mike Robinson, der er administrerende direktør i firmaet bag TorQ, italiensk baserede ED Group.

ED Group har brug for partnere, der skal være klar til at investere omkring 10 millioner euro og to hele år for at kunne færdiggøre TorQ til en gennemført selvkørende prototypebil. Derefter er hensigten at modellen kan leases til de mindre leverandører, universiteter, forsikringsselskaber og regeringsinstanser.

Mike Robinson har angivet potentielle investorer som diverse venturekapitalister i blandt andet Silicon Valley i USA, som han har kontakt til. Direktøren har dog svært ved at forudsige de økonomiske resultater af det ambitiøse projekt. Han giver dog ikke op.

- Jeg er en optimistisk drømmer. Hvis ikke det var tilfældet, ville jeg ikke være gået i gang med det her, siger Mike Robinson.

Kilde: autonews.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079