23948sdkhjf

Nyt onlineværktøj viser voksne vej til svendebrevet

Personer over 25 år får i dag et nyt onlineværktøj til at få overblik over, hvor meget deres erhvervserfaring og tidligere uddannelse forkorter vejen til et svendebrev inden for industrien.
GENVEJ Parterne bag den nye portal erhvervsuddannelse.dk - Dansk Industri, 3F, Dansk Metal og Industriens Uddannelser - forstærker dermed indsatsen for, at flere kommer i gang med erhvervsuddanelse inden for industrien.

- Danske industrivirksomheder mangler faglærte i store dele af landet, og behovet bliver ikke mindre. Med erhvervsuddannelse.dk hjælper vi til, at virksomhederne sammen med deres medarbejdere får overblik over mulighederne for videre uddannelse. Det er til gavn for medarbejderne, virksomhederne og hele det danske samfund, siger Lone Folmer Berthelsen, Erhvervsuddannelseschef, Dansk Industri.

Efter erhvervsuddannelsesreformen, der trådte i kraft 1. august i år, har personer over 25 år med relevant erhvervserfaring, tidligere uddannelse og/eller relevante AMU-kurser mulighed for at få afkortet erhvervsuddannelsen. Afhængigt af den enkeltes baggrund kan han eller hun dermed spare uger, måneder eller år på at få et svendebrev.

- Den nye portal giver et overblik over de nye muligheder, der er, når den voksne ønsker at tage en erhvervsuddannelse. Portalen er et godt redskab til at tale om uddannelse med sin virksomhed, sit jobcenter eller sin lokale skole. Vi opfordrer vores medlemmer til at tænke langsigtet og satse endnu mere på uddannelse, for det giver flere spændende arbejdsopgaver, en højere livsløn og et bedre værn mod ledighed, siger Pia Maul Andersen, Forhandlingssekretær, 3F.

Erhvervsuddannelse.dk viser altså vejen til et svendebrev. Ved at logge på med NemID og besvare en række spørgsmål kan brugeren hente en rapport, der giver et vejledende overblik over hans eller hendes vej til et svendebrev inden for en konkret erhvervsuddannelse, som ofte vil være kortere end den almindelige længde på uddannelsen. Rapporten tages med på erhvervsskolen, hvor personens realkompetence skal vurderes, og den endelige afkortning og merit fastlægges.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109