23948sdkhjf

VW har stadig brugtbilkøbernes tillid

Der er tilsyneladende ingen sure miner over dieselgate i brugtbilmarkedet. Det gælder alle de involverede mærker, VW, Audi, Skoda og Seat.
TILTRO Man kunne måske have troet, at en del danske bilejere i kølvandet på dieselskandalen ville forsøge at sælge sin VW, men sådan ser det ikke ud til at gå på det danske brugtbilmarked. Ingen af de fire mærker, VW, Audi, Skoda eller Seat sættes i øjeblikket til salg i hobetal, til lavere priser eller står og støver til hos forhandlerne.

- Det er business as usual på brugtbilmarkedet for de fire mærker, lyder det fra Jan Lang, der er analytiker for Bilbasen.dk, som ellers har ventet på, at noget skulle ske.

- Vi har været spændt på, om der ville komme en reaktion. Det er foreløbig ikke sket, og det er et udtryk for, at mærkerne er stærke brands, siger Jan Lang.

Samlet er der lige nu 9.081 biler af de fire mærker til salg på Bilbasen.

- Det er lidt flere end for en uge siden, men tallene følger markedsudviklingen. Der er generelt lidt flere biler til salg i øjeblikket. På det område ligner efterårsferien tiden omkring påske. Så der er ikke tale om, at VW-ejere pludselig vil af med deres biler, forklarer Jan Lang.

Liggedagene hos forhandlerne er i gennemsnit 66,4 dage for de fire mærker, hvilket endda skulle være et lille fald ifølge Jan Lang.

- Når vi kun ser på biler under fem år, er liggetiden 41,2 dage. Det er også et lille fald. Så bilerne får heller ikke lov til at stå længere hos forhandlerne, siger Jan Lang.

Dieselskandalen har heller ikke haft betydning for priserne. På grund af et underudbrud af brugte biler har priserne på brugtmarkedet generelt været stigende.

- Priserne stiger fortsat, og de fire mærker stiger på niveau med markedet, siger Jan Lang.

Når det gælder søgninger har der været lidt flere på de fire mærker.

- Vi har hver uge godt 1,3 millioner søgninger på de fire mærker, og her er der tale om en stigning. Det kan måske skyldes en nyhedsinteresse på grund af dieselsagen, men vi ser også en generel stigning i antallet af søgninger i øjeblikket, forklarer Jan Lang.

Dieselbilernes andel blandt de fire mærker på brugtmarkedet er 59,8 procent.

Kilde: Finans.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093