23948sdkhjf

Lokalplan flår mekaniker for millionbeløb

Værksted på Nørrebro har fået et skattesmæk på knap en halv million kroner om året på grund af en ny lokalplan fra Københavns Kommune.
SKATTESMÆK Det kan gøre rigtig ondt, når kommunen gennemfører nye lokalplaner, i hvert fald for de grundejere, hvis mursten får en udløbsdato. Det må ejeren af Auto Mathies i Rådmandsgade på Nørrebro i København sande, som Politiken de seneste par uge har beskrevet.

Leif Mathiesen ejer værkstedet og på grund af en opdateret ejendomsvurdering, skal han og værkstedet frem mod 2020 betale næsten 2,4 millioner kroner i ejendomsskat for sin grund, som han, ifølge Politiken, i april 2020 skal overlevere til Københavns Kommune for 50.730 kroner. Selv er Leif Mathiesen rystet:

- Vi har en lille buffer, så vi kan betale den første skatteregning og måske også den næste, men så kan jeg ikke se, hvor vi skal få pengene fra, siger Leif Mathiesen til Politiken.

Ejendomsskat stiger markant

Som avisen har undersøgt, skyldes smækket, at Skat efter loven ikke behøver tage hensyn til den såkaldte hjemfaldspligt. Konkret betyder det, at værdien af Leif Mathiesens grund stiger fra 5,6 millioner kroner og til 13,4 millioner kroner. Den stigning betyder så, at Auto Mathies skal hive 477.662 kroner ud af kassen hvert år frem mod 2020.

Uhørt stigning

Ifølge lokalplanen fra Københavns Kommune, som blev vedtaget tilbage i maj måned 2013, skal der på Auto Mathies’ grund opføres et nyt byggeri i seks etager med med butikker, kontorer eller hotel.

Politiken har sammen med Auto Mathies og værkstedets revisor konfronteret Skat med værkstedets markant ændrede skattesituation. Skat afviser dog revisoren og skriver:

”Indsigelsen ændrer ikke ved vores opfattelse af ejendommens værdi. Ved den førstkommende fremtidige ordinære vurdering (i 2019, red) tages oplysningen om kommunens tilbagekøb med i vores overvejelser”.

Overborgmester Frank Jensen (S) er også blevet blandet ind i sagen, der har skabt forargelse blandt både lokalbefolkningen og i den politiske verden. Men ifølge Politiken siger Frank Jensen, at han ikke kan gribe ind. Mere klar er Brian Mikkelsen fra Konservative:

- Det er jo en helt sindssyg behandling af den stakkels mand (Leif Mathiesen, red), siger Brian Mikkelsen, der er skatteordfører i partiet, til Politiken.

Konservative vil i forlængelse af sagen stille forslag i Folketinget om, at hjemfaldspligten bør tages med i betragtning. Det vil betyde, at en grundejer kun skal betale skat af den værdi, som grunden reelt har for ejeren. Forslaget møder ifølge Politiken opbakning fra flere partier på Christiansborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094