23948sdkhjf

Skyl kølesystemet med vand og trykluft

Urenheder efter skift af kølerdele kan skylles ud med et nyt håndværktøj.
VÆRKSTEDET Kølervæske nedbrydes over tid og bliver forurenet med slibende partikler og fremmedlegemer. Dette kan forhindres ved at skylle kølesystemet igennem lejlighedsvist, og især når der udskiftes dele i kølesystemet. Til det formål har JWL Maskin- & Plastfabrik A/S i Hedensted fået en specialfremstillet kølesystem-skyller i slagfaste materialer i programmet, der fungerer uden brug af opløsningsmidler eller skrappe kemikalier.

JWLs kølesystem-skyller kombinerer vand med trykluft for at øge effektiviteten. Trykluften øger således vandtrykket i forhold til det, der kommer ud af vandhanen. Skylleren er udstyret med en halvtomme 13 millimeter tilslutning til vandkoblinger, og JWL anbefaler brug af en vandkobling med reguleringsventil. På den måde kan vandmængden justeres eller slukkes ved kølerskylleren i stedet for ved vandhanen.

Kølesystemet skylles effektivt ved at sætte en flertrinsdyse ind i den slange, der er bedst egnet til skylningen, der skal foretages, indtil den væske, der løber ud af køleren/motorblokken/varmeapparatet er klar. For at øge effektiviteten af skylningen kan man give korte periodiske ekstra blæs med lufthåndtaget.

JWL understreger, at der skal være fri passage gennem kølesystemet, inden skylningen påbegyndes, for at undgå skader på systemet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094