23948sdkhjf

Ankestyrelse udvider antal sager om avance-flytning

AutoBranchen Danmark lykkedes med nye prøvesager til Skatteankestyrelsen.
SKAT Skatteankestyrelsen skal til at behandle prøvesagerne fra Skats kontrolprojekt ‘Flytning af avance’.

Skat havde i første omgang indstillet seks sager til behandling som prøvesager, men på grund af AutoBranchen Danmarks indsigelser mod udvælgesen af prøvesagerne, har Skat revurderet udvælgelsen og udvalgt otte klagesager frem for de originale seks.

Prøvesagerne skal i første omgang afklare, hvornår man kan tale om, at der er flyttet avance fra salget af nye biler til byttebiler eller salg af ekstraudstyr. I anden omgang vil det også blive afklaret, om forhandlerne kan få fradrag i skatten, hvis de taber en sådan sag, eller om den ekstra skattebetaling skal betragtes som en bøde. Det spørgsmål behandles uafhængigt af prøvesagerne af et andet kontor.

- Vi er selvfølgelig glade for, at Skatteankestyrelsen har lyttet til vores indsigelse og har valgt nogle af de fem sager, som vi har indstillet til Skatteankestyrelsen. Det er større sager, som dækker flere aspekter og derfor er mere velegnede som prøvesager. Samtidig har de fravalgt nogle af de sager, der er så små, at det er tvivlsomt, om forhandleren ville bruge ressourcer på at køre sagen. Vores tillid til, at Skatteankestyrelsen som uafhængig instans, vil udvælge de mest relevante sager, er så sandeligt blevet bekræftet, siger administrerende direktør Jens Brendstrup, fra AutoBranchen Danmark.

Afgørelser ventes i foråret 2016

AutoBranchen Danmark har i september mødtes med den relevante sagsbehandler fra Skatteankestyrelsen. Et centralt spørgsmål er, hvad definitionen af tab er i forhold til den anmeldte standardpris. Skats egne statistikker viser, at kun 14 procent af bilerne sælges til standardprisen, mens resten sælges under. Den markedsdannede normalpris ligger derfor et godt stykke under den vejledende standardpris fra importøren.

- Bilerne sælges under standardprisen både til kunder med eller uden byttebil, og til kunder, der ikke køber eftermonteret ekstraudstyr, så vi ser frem til at få afklaret, om det er flytning af avance, hvis man sælger til den markedsdannede normalpris, siger Jens Brendstrup.

Et andet ønske fra AutoBranchen Danmark på mødet var, at sagerne så vidt muligt behandles samtidigt. Det er vigtigt, at de sager, som Skat har indstillet, ikke behandles før de mere relevante sager, da Skats sager dermed risikerer at blive retningsgivende for behandlingen af de efterfølgende sager. Skatteankestyrelsen gav AutoBranchen Danmark ret i det principielle i betragtningen og vil bestræbe sig på at afholde de indledende møder i alle sager inden jul, så de endelige retskendelser kan falde i foråret 2016. I den sammenhæng er det naturligvis afgørende, at Skat ikke forhaler de udtalelser, de skal afgive i de enkelte sager. bauer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094