23948sdkhjf

Erhvervsuddannelsesreformen trues af besparelser

De store millionbesparelser, som regeringen har bebudet, kan få store negative konsekvenser for erhvervsuddannelsesreformen, som implementeres netop nu.
BESPARELSER To procent om året over fire år skal uddannelsessektoren spare. Det er hårde kendsgerninger for erhvervsuddannelserne, der efter denne plan skal spare 130 mio. kr.

Spareplanerne møder skarp kritik fra Håndværksrådet, når nu erhvervsuddannelserne endelig har fået den længe ventede kvalitetsreform.

- Der er ikke en bedre investering end investeringer i uddannelse. Det gælder særligt på erhvervsudannelsesområdet, for det er veldokumenteret, at vi kommer til at mangle faglærte om få år, og at det allerede er et problem i flere brancher. Derfor er regeringens spareplaner overraskende, helt uforståelige og voldsomt ærgerlige, lyder det fra chefkonsulent Heike Hoffmann.

De 130 mio. kr. vil ramme bredt og Håndværksrådet frygter, at politikerne vil spare på områder som efteruddannelse af lærer, elevernes timetal eller de hold, der kører på højniveau. Rådet finder det også absurd, at man beder erhvervsskolerne om at optage og uddanne flere dygtige lærlinge, men samtidig fjerner det økonomiske grundlag for at gennemføre disse intentioner.

- Besparelser på erhvervsskolerne og deres manglende mulighed for at højne kvalitetsniveauet indebærer en stor risiko for, at virksomhederne også fremadrettet vil tøve med at oprette lærerpladser. Det er svært for alvor at tro, at det er den vej, regeringen ønsker at slå ind på, siger Heike Hoffmann.

Kilde: www.idag.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109