23948sdkhjf

Amerikansk it-løsning gør bilen klogere på sig selv

Det amerikanske teleselskab Verizon har nu sendt en løsning på markedet, der muliggør at koble biler på internettet for at få adgang til en lang række tjenester.
TEKNOLOGI Den smarte it-løsning har fået navnet hum og kan nemt installeres af brugeren selv. Hum er foreløbig kun tilgængeligt i USA, men er kompatibel med over 150 mio. biler.

Hum skal gøre føreren klogere på bilen. Man vil som bruger abonnere på servicen på månedsbasis og gennem en smartphone-app kan man overvåge bilens generelle tilstand og komme problemer i forkøbet, bl.a. ved effektiv fejlfinding og information. Hum bruger desuden GPS-teknologi til at kunne informere præcist om bilens position, hvis den skulle være blevet stjålet, involveret i en ulykke, eller hvis man ganske enkelt er glemsom og ikke erindrer, hvor man sidst parkerede.

Den adm. direktør i Verizon Telematics, Andrés Irlando, sammenligner hum’s funktion med diverse fitness-apps og services.

- Hum kan give bilister den samme grad af oplysninger om deres biler, som fitnessbrugere kan få om deres krop og helbred gennem diverse former for pulsure, apps og andre enheder, siger han.

Hum installeres i bilen gennem en onboard diagnostic (OBD) læser, som sættes i bilens OBD-port samt en bluetooth-enhed og en smartphone app, så man som abonnent kan overvåge sin bils helbred, selv når man ikke sidder bag rattet.

- Ved at modernisere traditionel vejside service er hum designet til at give den ultimative ro i sindet bag rattet. Foruden at være forsikret med live hjælp og nødhjælpsservice, vil føreren nu også vide, hvad den blinkende ”check engine”-lampe betyder og vil blive forsynet med information og viden om, hvordan problemet løses, og hvad det eventuelt skal koste, forklarer Andrés Irlando.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109