23948sdkhjf

Rattet rundt med motorsporten

Nyheder fra ind- og udland i sportens og autobranchens verden - se også de selvstændige billedtekster.
NOGET SÅ SJÆLDENT SOM en dansk rallytriumf i udlandet blev i weekenden en realitet, da Jacob Madsen og co-driver Line Lykke Nielsen blev samlet vinder af ADAC Opel Rallye Cup i Ostsee Rallye. Efter mange skuffelser i årets løb er triumfen et meget velkomment resultat for både team, Opel Danmark og DASU, der alle støtter op om projektet. De ikke alene vandt løbet men fik også maksimumpoints for flest vundne specialprøver og bedste tid i den såkaldte ”Power Stage”. Publikum kan opleve parret i DM-rallyet ved Juelsminde 12. september. Holdet stiller til start i en Opel Adam R2.

DANMARKS BEDSTE RALLYCROSS-KØRER Ulrik Linnemann fik et imponerende come back til EM Super 1600 efter sit rul i sidste afdeling i Höljes, Sverige. I Loheac, Frankrig, vandt nordjyden søndag finalen i overlegen stil og avancerede dermed til andepladsen i den samlede stilling. Der resterer to afdelinger, og Ulrik har absolut chancen for at sikre den samlede førsteplads i mesterskabet, der er et officielt FIA European Championship.

DET UNGE TEAM DANMARK-TALENT Noah Watt sikrede sig karrierens hidtil bedste resultat, da han søndag i Oschersleben, Tyskland, vandt weekendens første af to finaler i klassen KF Junior i Deutsche Junior Kart Meisterschaft (DJKM). Noah scorer dog som gæstekører ikke points til mesterskabet.

WEEKENDENS KARTING I Oschersleben var præget af danske kørere, idet Andreas Jochimsen og Casper Røes scorede podieplaceringer i klassen KF (DKM). I den samlede stilling tabte Emil Dose lidt terræn i DJKM og er på fjerdepladsen inden sidste runde. Derimod bevarede Christian Jørgensen sin samlede tredjeplads i DKM. Formen blandt de danske kørere lover godt for VM, der afvikles om små to uger i Italien for både KF og KF Junior. Forinden er der testkørsler på banen i La Conca.

CASPER B. LARSEN SIKREDE sig i sidste afdeling af det norske mesterskab for crosskart (250 cc) den samlede andenplads i mesterskabet. Casper har tidligere på året vundet sølv i NEZ Crosskart Championship for klassen.

PÅ BANEN I PORTIMAO (Portugal) sikrede Mikkel Jensen sig points i to af weekendens løb for EM Formel 3, men udgik af det tredje med defekt. I den samlede stilling er århusianeren nr. 10 før de sidste to afdelinger.

PATRIK MATTHIESEN KOM FRA weekendens afdeling af Ginetta Junior Cup i England med den samlede føring i rookie-mesterskabet. Løbet blev kørt på banen i Rockingham.

LEWIS HAMILTONS MERCEDES-TEAM slipper for straf, efter at dæktrykket var for lavt i forhold til reglementet. Han var ganske suveræn i sin Mercedes, da Italiens Formel 1 Grand Prix på Monza-banen søndag fandt sin vinder. Hele 25 sekunder havde han ned til løbets nummer to, Sebastian Vettel.

ASTON MARTIN RACING HAR allieret sig med Spirent Communications som leverandør af blandt andet verification og analyse til to runder af 2015 FIA World Endurance Championship (WEC) som optakt til et længere teknisk partnerskab.

FJERDE AFDELING AF AUDI TT CUP køres den kommende weekend. Nicolaj Møller Madsen tager hul på anden halvdel af sæsonen i spidsen for mesterskabet. Rundens to løb køres på banen i Oschersleben. Ligeledes på Oschersleben er Nicki Thiim til start i Carrera Cup, og Jan Jønck i ADAC Formel 4.

VM FOR GEARKARTS (KZ) og CIK International Super Cup for KZ2 køres den kommende weekend på banen i Le Mans. I KZ får Nicklas Nielsen debut i klassen for Tony Kart, mens Andreas Fasberg og Michael E. Christensen er tilmeldt KZ2. Andreas vandt tidligere på året bronze i Europamesterskabet for denne klasse. I tredje og sidste runde af CIK Academy er Emil Lassen atter til start. Løbet kan følges live på www.cikfia.com

NICOLAJ MØLLER MADSENS DRØM om at blive den næste dansker i Le Mans i 2017 fortsætter med fuld fart. Ny samarbejdspartner, dontt.dk, skal være med til optimere sponsorater og netværk omkring Møller Madsen Racing øst for Storebælt. I weekenden står den på Audi Sport TT Cup på Motorsport Arena Oschersleben i Tyskland.