23948sdkhjf

Helvedes-rally i de norske fjelde

Der blev kæmpet for podiepladserne i den norske udgave af Rallycross Championship i Hell.
HELL-RALLY Der var ikke meget mere end en kilometer bane at kæmpe på. Alligevel var de mange tusinde tilskuere til den norske udgave af Rallycross Championship i weekenden den 21. til 23. august vidne til både spændende og dramatisk race. Motor-magasinet stod med på sidelinjen og kan bekræfte, at løbet bød på mange tætte dueller og endda en rallybil, der tog en tur på taget for dog at køre videre umiddelbart derefter.

Verdensmester presset
Forrest i tabellen ligger stadig verdensmesteren og nordmanden Petter Solberg i Citröen DS3, som ikke overraskende var populær på hjemmebanen i Hell, lidt uden for Trondheim i Norge. Men han mistede i Hell-løbet point til svenske Timmy Hansen i Peugeot 208, der dermed haler en smule ind på førstepladsen. Petter Solberg har lige nu 193 point, mens Timmy Hansen ligger på 152. Timmy Hansen er en del af Team Hansen, som også inkluderer franskmanden Davy Jeanney, der snuppede den samlede andenplads i Norge-løbet. Davy Jeanney ligger lige nu på en fjerdeplads i den samlede stilling med 139 point.

Petter Solberg er dog stadig den eneste i verdenshistorie, som har vundet et verdensmesterskab i både det legendariske WRC-rally og så i Rallycroos.

Underholdende bane
Hell-banen, som ligger i en stadig aktiv grusgrav godt 20 minutters kørsel fra Trondheim var efter reglementet opdelt i både en asfaltdel og en del bestående af grus. Og det var især på grusdelen, at flere kørere mistede både skærme, knækkede ophæng og snurrede rundt.

Der køres i alt 13 løb i 2015-sæsonen. Kørerne lagde ud ved Montalegre i Portugal tilbage i april måned, og de runder sæsonen af i San Luis i Argentina i november. Løbet i Hell i Norge var dermed sæsonens ottende løb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14