23948sdkhjf

Frasalg af caliper produktion koster

Men SBS-egenkapital rettet markant op.
BREMSEDELE Det netop offentliggjorte halvårsregnskab fra fynske Scandinavian Brake Systems (SBS) viser tilbagegang i selskabets omsætning såvel som resultatet, sammenholdt med første halvår af 2014. Tilbagegangen kommer som forventet efter et frasalg af en produktionsenhed sidste efterår.

Halvårsregnskabet afslører dog også relativt stor omsætningsfremgang i datterselskabet Notox - smertensbarnet som har været til salg i årevis. Den enhed går nu frem med mere end 50 procent i forhold til samme periode sidste år, skriver Børsen.

SBS solgte sidste år deres produktion af bremsecalipre en pris på 208 millioner kroner for at rette op på selskabets dårlige egenkapital gennem en årrække. Derfor går omsætningen og resultatet nu ned ad bakke. Koncernens omsætning faldt til 426 millioner kroner fra 566 millioner i første halvår af 2014. Tilsvarende faldt resultatet efter skat fra 11,4 millioner kroner i første halvår af 2014 til 9,1 millioner i dette års første halvår.

I årsregnskabet for 2014 blev den negative egenkapital reduceret markant fra 89 millioner kroner til 26 millioner. Dagens halvårsregnskab viser, at egenkapitalen igen er forbedret - men den er dog stadig negativ. Den ligger nu på minus 13 millioner kroner.

Notox-fremgang

SBS fik oprindeligt den store gæld efter en fejlslået satsning på partikelfilter-selskabet Notox tilbage i 00’erne. Den satsning har kostet SBS trecifrede milliontab, som i flere år har truet selskabets eksistens. Notox-fabrikken har også været til salg i årevis, men ingen købere har vist interesse.

Men det kan være det ændrer sig, for divisionen går fremad i dagens halvårsregnskab. Selskabets omsætning er mere end fordoblet til 11 millioner kroneri første halvår af 2015 fra 4,8 millioner i samme periode sidste år, skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094