23948sdkhjf

Salget af elbiler stiger kraftigt

Der er solgt 110 procent flere elbiler i første halvår 2015 end tilsvarende periode i 2014. Men et farvel til afgiftsfritagelsen kan punktere salgsboblen.
BILSALG Hvis man er tilhænger af elbiler, så har første halvår af 2015 indtil videre været godt. Med et salgstal på lige omkring 1200 er tallet 110 procent højere, end hvad salgstallene viste for samme periode i 2014. Det viser nye tal fra Dansk Elbils Alliance.

- Det skaber mere synlighed omkring elbiler, og der er en forventning om, at den stigning vil fortsætte, hvis vi fortsætter med at opretholde de gode rammevilkår for elbiler i Danmark, siger Lærke Flader, branchechef for Dansk Elbil Alliance til Berlingske Business.

I 2014 blev der samlet set solgt 1575 elbiler i Danmark, hvilket ifølge Lærke Flader især kan tilskrives den afgiftsfritagelse, som købere af nye elbiler i Danmark har nydt godt af. Men med regeingsskiftet tidligere på året er det bebudet, at den fritagelse ikke fortsætter. På trods af det håber Dansk Elbils Alliance, at afgiftssystemet så bliver skruet sådan sammen, at miljørigtige biler stadig tilgodeses:

- Det skal selvfølgelig gøres sådan, at man begunstiger elbilerne for de lavere emissioner, end andre biler har. Vi ser en stigende tendens til, at de i andre lande forbedrer vilkårene for elbiler. De giver tilskud til elbiler og sørger for særlige vilkår for elbiler i forhold til parkering og infrastruktur. Det gør, at det er blevet lettere at vælge en elbil for forbrugeren. Det er selvfølgelig vores håb, at Danmark vil gøre det samme, fortæller Lærke Flader til Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095