23948sdkhjf

De private bilkunder vender tilbage

60 procent af alle nye biler købes eller leases af private forbrugere. Flere vælger at købe deres nye bil, mens væksten i erhvervs- og privatleasing nu sagtner farten lidt.
BILER Personbilsalget ligger på et historisk højt niveau og antallet af nyregistreringer er år-til-dato steget 7,1 procent i forhold til samme periode sidste år. Fremgangen skyldes primært flere firmabilskunder. Dog viser de seneste tal for juni og juli måned, at flere private forbrugere igen anskaffer sig nye biler.

År-til-dato er der i alt solgt og leaset 72.025 nye biler til private, hvilket svarer til en stigning på 0,6 procent i forhold til samme periode sidste år. Ved årsskiftet toppede privatleasing med over 1800 nye aftaler på en måned svarende til 22 procent af de samlede salg på privatmarkedet i december. Selv om efterspørgslen for privatleasing fortsat er stigende blandt private forbrugere, er væksten aftaget de seneste måneder, oplyser Bilbranchen under DI.

Flere private bilkunder

Til gengæld vender nu den negative udvikling, som siden april 2014 har præget det private bilsalg, hvor bilkøber bliver ejer af bilen, oplyser brancheforeningen.

I juni måned var der således 31 procent flere private bilkunder, som købte deres bil i forhold til samme måned året før. Udviklingen fortsatte i juli med en tilsvarende stigning på 17 procent. Samlet set er der solgt 3832 flere nye biler til private i de seneste to måneder.

Raketfart aftaget

Leasingmarkedet har længe trukket personbilsalget op. I 2014 udgjorde erhvervsleasing 71 procent af det samlede firmabilsalg og steg 25 procent i forhold til året før. Væksten i erhvervsleasing er dog ligeledes bremset op. I juli steg antallet af nye erhvervsleasingaftaler blot 3 procent i forhold samme måned året før, og de månedlige vækstrater har siden april i år ligget markant under sidste års stigninger.

- Leasing er vokset med raketfart i de seneste år, men væksten er nu aftagende. Det kan skyldes, at de nuværende leasing-modeller nærmer sig deres mætningspunkt, idet de henvender sig til en trods alt begrænset kundegruppe, der kender kørselsbehov, ønsker jævnlig udskiftning og har et behov for at kende udgifter til service og reparation på forhånd, siger direktør i Bilbranchen, Thomas Møller Sørensen.

- Det lave renteniveau og en styrket optimisme får nu både virksomheder og forbrugere til i stigende grad at købe nye biler. I både juni og juli måned var der flere private, der valgte at købe deres biler end i samme måneder året før, fortæller Thomas Møller Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.223