23948sdkhjf

Forsikringsselskaber sænker priserne

Præmien på danske bilforsikringer er siden januar 2015 i gennemsnit faldet med 9,1 procent, viser ny undersøgelse.
UNDERSØGELSE Efter at være blevet kritiseret voldsomt for at have for høje priser og mangle konkurrence, reducerer forsikringsselskaberne nu prisen på bilforsikringer. Det viser ny opgørelse fra Comparo, der derfor opfordrer danskerne til at foretage et serviceeftersyn på bilforsikringen.

Præmien på danske bilforsikringer er siden januar 2015 i gennemsnit faldet med 9,1 procent. Det viser ny beregning fra det internationale analyseinstitut Towers Watson foretaget for den danske prissammenligninsguide Comparo, der er en sammenligningsportal, der giver overblik over bilforsikringsbranchen med priser fra flere end 30 forskellige forsikringsselskaber.

Faldet i årets første kvartal følger et generelt fald set over et år, hvor Comparo første gang offentliggjorde sit forsikringsindeks.

Kritiske forbrugere

- De seneste tal viser en glædelig udvikling, der går i retning af et markant fald i priserne på bilforsikringer. Også de store forsikringsselskaber, som notorisk har været de dyreste, begynder at sænke prisen, siger Signe Thorup Gregersen, der har titel af Head of Commercial hos Comparo.

Hun fortsætter:

- Det skyldes blandt andet, at danske forbrugere er blevet mere kritiske omkring, hvad de betaler for deres bilforsikringer samt muligheden for at lave enkle prissammenligninger. Men tallene viser også, at der er mange danskere der stadig betaler for meget for deres bilforsikringer, siger hun.

Reduceringen på de 9,1 procent svarer i kroner og øre til en gennemsnitlig besparelse på 627 kroner i perioden januar til april 2015.

Tallene viser desuden, at hvis bilforsikringspræmien overstiger 6000 kroner så ligger den gennemsnitlige besparelse på 806 kr., mens danskere over 30 år i stedet for 9,1 procent kan se frem til at få en besparelse på hele 11,3 procent.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141