23948sdkhjf

Zebra sætter stopper for rekordforsøg

En tur fra det øverste Norge til det sydligste Sydafrika i ét stræk nåede sin afslutning i Tanzania, hvor en zebra var i vejen.
SAMMENSTØD Tre eventyrere – en dansker, en tysker og en sydafrikaner – havde planer om tilbagelægge 20.000 kilometer i en Porsche Cayenne Standard V6 turbodiesel med 245 hestekræfter.

Hverken emsige egyptiske toldere, ufremkommelige veje i Sudan eller AK 47-bevæbnede vejbanditter i Etiopien kunne stoppe de tre globetrottere.

Men i Tanzania ramlede bilen ind i en zebra. Bilen var ellers udstyret med sikkerhedsbur, spil, beskyttelsesbøjle foran, bund beskyttelsesplader, tagbagagebærer med spoiler, snorkel, 200-liters brændstoftank, satellit-telefon med internet-forbindelse, køleskab, 230V strømforsyning og specialsæde bagi.

Turen var en såkaldt ”North to South Challenge” - Altså at køre nonstop fra Nordkap til Cape Agulhas, som er det sydligste punkt i Afrika. Og med en afstikker rundt om London og Cape Town. På den måde vil det nemlig være muligt at slå to verdensrekorder på én og samme tur: Første rekord skulle være at nå fra Europas nordligste punkt til sydspidsen af Afrikas kontinent.

Den anden rekord er den legendariske London-Capetown rallystrækning. Den nuværende nord til syd-rekord blev sat i november 2014, mens London til Cape Town-rekorden stammer fra april 2013. De nuværende rekorder er henholdsvis 21 dage og 16 timer og 10 dage og 3 timer.

Turen over England er selvfølgelig en omvej, men det er netop denne afstikker, der skulle gøre det muligt at sætte to rekorder i en kørsel.

Tak til alle

Danskeren på turen, Jan Kalmer, skriver på projektets Facebook-væg:
- Hej alle, her er Jan... Jeg sidder i en hytte nær Kilimanjaro internationale lufthavn... Jeg hader at være her i stedet for at hoppe op og ned på beskidte, afrikanske veje. Det er vel ni døgn siden, jeg sidst har fået en hel nats søvn. Jeg har arbejdet på dette projekt i de sidste 4 år og Afrika er min favoritkontinent. Jeg havde set frem til mødet med den røde jord, men det er overstået, endnu før det rigtig begyndte, skriver han og fortsætter:

- Fra teamet er der ingen hard feelings. Vi gav alt, hvad vi havde og var blot på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Tak til alle, der har fulgt os og har holdt vores humør oppe undervejs.

Læs foromtalen af turen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141