23948sdkhjf

Ønskenummerpladerne bliver billigere

Antallet af solgte ønskenummerplader er mere end halveret på fire år. Derfor har skatteminister Benny Engelbrecht besluttet, at nedsætte prisen fra 11.000 til 8000 kroner.
PERSONLIG Det skal være billigere selv at vælge, hvad der skal stå på éns nummerplade. Skatteminister Benny Engelbrecht har besluttet at fremsætte et lovforslag, som indebærer, at prisen på ønskenummerplader sænkes fra 11.000 til 8000 kroner. Det skyldes, at salget af ønskenummerplader er mere end halveret siden 2012, hvor regeringen hævede prisen fra 6200 til 11.000 kroner. Det skriver Skatteministereiet i en pressemeddelelse.

- Lavere afgift vil øge salget af ønskenummerplader. På den måde slår vi to fluer med ét smæk. Vi gør det billigere for bilisterne, og så kan vi formentlig øge statens indtægter, siger skatteminister Benny Engelbrecht.

I 2014 valgte godt 300 at udstyre deres bil eller motorcykel med nummerplade efter eget valg. Det er mere end halvering i forhold til 2010, da Skat solgte 735 sæt nummerplader.

Ikke helt valgfrit

Der er ikke fuldstændig frit valg af tal og tekst, hvis man køber en ønskenummerplade. Ønskenummeret skal bestå af mindst to og højst syv latinske bogstaver eller arabiske tal, og det må ikke være egnet til at vække anstød eller medføre ulempe for nogen. For eksempel kan man ikke frit vælge et firmanavn, som ikke er ens eget.

Prisen for et sæt nummerplader dækker retten til at bruge ønskepladerne i otte år. Oveni prisen på ønskepladerne skal lægges den normale pris for nummerpladerne, som i 2015 er 1180 kroner for et sæt. Hvis man efter en 8-årig periode ønsker at fortsætte med at bruge sin ønskenummerplade, skal der betales ønskepladeafgift for en ny 8-års periode.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094