23948sdkhjf

Veteranmekanikken buldrer igen i år

Det store Græsted Veterantræf har igen nyt på programmet i Nordsjælland inden for den mekaniske historiefortælling.
NOSTALGI Der vil igen i år være noget for alle i familien, både mekaniknørden, historieentusiasten, legebarnet og prinsessen under det kæmpestore arrangement Græsted Veterantræf, der atter finder sted i pinsedagene 23.-25. maj i Nordsjælland.

Træffet bringer i år alt det til live, som vores biler og øvrige køretøjer har set med deres egne lygter gennem cirka 100 år. Pladsen vil være fyldt til randen med alt fra historiske køretøjer, dampmaskiner, motorcykler med 4-taksmotorer og gamle lastbiler drevet af både benzin, damp og diesel. Der vil være gamle landbrugsmaskiner i fuld aktion, enkelte helt tilbage fra Første Verdenskrig. Børn og barnlige sjæle kan nyde et nostalgitivoli, mekanik- og historieinteresserede kan svælge i veteranmaskinel eller gøre et kup på kræmmer- og stumpemarkedet. Og der vil være historisk mode, det hyggelige kaffetelt anno 1910 og muligheden for en historisk ”makeover” for både herrer og damer på pladsen.

Jubilæer markeres

Flere mærkedage bliver festligholdt i år. For 50 år siden gik en lille flok entusiaster sammen om deres fælles interesse for damptromler for at sikre, at disse blev bevaret for eftertiden. Dette fejrer Græsted Veterantræf ved at samle det største antal funktionsduelige damptromler nogensinde i Danmark.

I år er det desuden 70 år siden besættelsens afslutning, og 75 år siden begyndelsen, og dette vil Græsted Veterantræf markere ved at have 1940-erne som et af de gennemgående temaer. Desuden markeres 100-året for kvinders stemmeret. Og så er et af de bedste ABBA-coverbands hentet fra Tjekkiet for at fejre 40-året for det legendariske pop-band med et brag af en koncert i musikteltet.

Træffet samarbejder i år med Husets Biograf i København og vil hver dag vise en film, der passer med dagens tema.

Se mere på www.veterantraef.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094