23948sdkhjf

Stjernestund i Stuttgart

Biløkonom-studerende Jakob Nørskov Pedersen fortæller om sit besøg på Mercedes-Benz museet i Stuttgart.
UDSYN I marts 2015 var vi et hold biløkonomer fra Danmark en uge i Tyskland med foredrag, virksomhedsbesøg, sociale arrangementer og et virtuel biløkonomspil – alt sammen under navnet NUCARS, der samler studerende fra hele verden, som har valgt bilverdenen som karrierevej. Eventen har til formål at give os et endnu dybere indblik i bilbranchen.

I det tæt pakkede program var næsten hele onsdagen sat i Mercedes-Benz’ tegn. Først på Mercedes-Benz museet og den tilkoblede bilforhandler, og senere på Mercedes’ bilproduktion.

Det første syn, man møder på Mercedes-Benz museet, er to arkitektonisk storslåede bygninger både ud- og indvendigt – selvfølgelig med en stjerne på tagene. Vi fik alle sammen tildelt høretelefoner, så man kan lytte optimalt på rundturen. Derefter kørte vi i elevator til den øverste etage og bevægede os stille og roligt nedad, idet museets fortælletekniske indretning snor sig længere og længere frem mod nutidens historie fra etage til etage..

Højt til hest

Øverst står en udstoppet hest, der i princippet var startskuddet til bileventyret, da grundlæggeren Gottlieb Daimler ville finde en måde at erstatte den gammeldags transportform på. Dernæst står Daimlers første bil udstillet, som dengang for 125 år siden i princippet stadig var en hestevogn - dog var hestene erstattet af en motor. Men farten var nogenlunde den samme, med omkring 1 hestekraft.

Ud over at have kreeret den første bil i verdenen kastede Daimler sig også ud i at lave en motorcykel, samt andre transportmidler til vands, til lands og i luften. I det hele taget blev der eksperimenteret meget; der blev blandt andet også produceret ladvogne og en gammeldags form for busser og så videre. Alt sammen for at prøve at gøre den daglige transport af varer og personer fra punkt A til B nemmere.

Fra top til bund i det spændende museum går vi gennem over et århundredes bilhistorie. Fra den første bil til den første Mercedes og frem nutidens biler med formel 1 racere og konceptbiler.

Integreret bilforhandler

Efter den fine rundtur er der mulighed for at gå på opdagelse i det nye modelprogram fra Mercedes. For integreret med museet kan man gå direkte ind hos en tilknyttet forhandler, der byder på tre etager med de lækreste Mercedes-biler - lige fra de lidt mindre modeller til de helt store topmodeller. Blandt andet med en masse læke AMG-modeller, også den nye Mercedes AMG GT, samt selvfølgelig C-, E- eller en hvilken som helst anden klasse.

Besøget var en super spændende oplevelse med en masse fede biler og god historie om, hvordan bilen, vi bruger, servicerer og reparerer så intenst i dag, blev til.


Om museet

Adresse: Mercedesstrasse 100, 70372 Stuttgart

Åbningstider: Tirsdag til søndag kl. 9-18

Park&Ride med skinnebus fra hele Stuttgart-området.

Antal gæster 2014: 711.330 besøgende – 9303 flere end året før.

Hjemmeside: www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/c...

Facebook: http://facebook.com/mercedesbenzmuseum (tjek for lukkede helligdage og events)



Om NUCARS-spillet

NUCARS spillet er en simulation af bilverdenen, hvor studerende i internationale grupper skal simulere at drive en bilproducent, hvor man fra et givent udgangspunkt skal udvikle en virksomhed fra den nuværende situation. Det vil sige, at de forskellige grupper af internationale studerende har forskellige fokuspunkter som udgangspunkt. Det vigtigste er i sidste ende at have den største markedsværdi i sin gruppe - et utrolig interessant spil med en masse spændende faktorer i samarbejde med studerende fra eksempelvis Kina, USA, Frankrig og Tyskland.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094