23948sdkhjf

Nu skal bremseklodser laves af cement

Bremseproducenten Brembo samarbejder med italiensk institut om at udvikle fremtidens bremsesystem.
FREMTIDSFORSKNING Hvilket produkt vil fremtidens bremser blive fremstillet af? Svaret på det spørgsmål kan faktisk indeholde cement. I hvert fald hvis man skal tro dem, der arbejder på ”Projekt Cobra” – et samarbejde mellem bremseproducenten Brembo, cementfirmaet Italcementi, Mario Negri Instituttet og er støttet fra EC Life+.

I dag består bremsesystemet af flere elementer, men hovedsageligt caliper, bremseskriver og –klodser. Bremseklodserne er designet til at kunne holde til de kræfter og temperaturer, der opstår under nedbremsning.

Målet med Cobra-projektet er at kombinere den viden, der er i bremse- og cementsektorens største aktører og derigennem udvikle nogle innovative bremseklodser, der vil forbedre den miljømæssige side af bremsesystemet gennem brug af cementbaserede elementer. Bremseklodserne laves af en specielfremstillet, vandbaseret mikstur, der består af innovative cementmaterialer.

90 procent mindre

Ved at bruge et innovativt, cementbaseret materiale kan energiforbruget under produktionen nedbringes med 90 procent og vandforbruget med 95 procent. Projektet vil også undersøge de miljømæssige påvirkninger af de forskellige materialer.

Projektet startede for nogle måneder siden og vil holde 41 forskere fra forskellige forsøgsområder beskæftiget de næste fire år. Europakommissionen har givet 1.48 millioner Euro til projektet, der har en samlet udgift på 3.8 millioner Euro eller godt 28 millioner danske kroner.kajo
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141