23948sdkhjf

Franskmænd laver verdens mindste ambulance

Nu kan briter blive mødt af en Renault Twizy, når de ringer efter hjælp fra alarmcentralen.
MIKROBIL Den franske bilproducent, Renault, har mere end én gang fået en vanvittig idé. Og når det kommer til deres elektriske mikrobil Twizy, så er totalen af spøjse idéer nu på to. Først lavede de en superudgave, der øgede hestekræfterne fra 17 til 100 med et KERS-system fra en Formel 1-racer. Og nu er de så gået en anden vej – om end den stadig skal være hurtig. De har nemlig leveret en ambulance-Twizy i Storbritannien.

Den er baseret på en Renault Twizy Cargo, og er derfor kun til én person. Men samtidig der 180 liters opbevaringsplads i stedet for passagersædet, så ambulanceredderen kan få sit udstyr med på den trange plads. Der er derfor ikke tale om, at Twizy skal fragte tilskadekomne på skadestuen.

Dertil kommer en større makeover af Twizy’ens udseende, der har fået ambulance-mærker og sirener på. Den skulle angiveligt være tiltænkt som en strandambulance, hvor den nemmere vil kunne manøvrere mellem de solbadende. Og det er nok meget fornuftigt, at den ikke skal tilbagelægge mange kilometer. For med batterier som den eneste brændstofkilde, så skal der nok ikke mange udrykninger til, før kørselsrækkevidden på omkring 100 kilometer bliver væsentligt forkortet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171