23948sdkhjf

Viborg virksomheder i massivt eksportfremstød

En række lokale Viborg-virksomheder deltog i dagene 9.-12. april med en fælles stand på Automechanika messen i Istanbul. Eksportfremstødet er nyt og forventes at løfte omsætningen.
UDSTILLING Talemåden ”at løfte i flok” gav en vis mening, da en række lokale virksomheder i begyndelsen af april måned repræsenterede Viborg med en fælles stand på Automechanika messen i Istanbul.
Samtlige virksomheder har ét særligt interessefællesskab. De er alle med i netværket, Danish Automotive Group. Et netværk, der koordineres af VIBORGegnens Erhvervsråd og hvor forudsætningen for at være med er levering af løsninger til autobranchen. Fra måleudstyr, over hydrauliske hæve-sænke lifte til ventilationsløsninger.

Efter messe-afslutningen 12. april oplyser Rikke Lacoppidan fra Dimex Aps, som er officiel repræsentant for Messe Frankfurt Exhibition GmbH i Danmark og Island, at "Automechanika i Istanbul forløb rigtig godt med mange gode kontakter. Og der bliver en fællesstand igen til næste år den 7.-10. april 2016".

- AC Hydraulic prioriterede turen meget højt, fordi vi tror på den lokale forankring. Vi kan få en masse ud af at præsentere vores produkter tæt op ad virksomheder, som leverer en anden type løsninger. Vi står 100 procent inde for de andre virksomheder på standen. Alle leverer løsninger i en høj kvalitet. Alle vægter service meget højt – og alle er dansk producerede. Det er helt unikt, fastslår salgschef Kenny V. Andersen og forventer i den forbindelse, at AC Hydraulic kan åbne døre for de andre Viborg-virksomheder, eftersom eksport i dag udgør 95 procent af virksomhedens samlede omsætning. .

Blandt andet ser AC Hydraulic et nært fællesskab med blandt andre BM Test Equipment, som leverer måleudstyr til autoværksteder samt Geovent, der producerer ventilationsløsninger til autobranchen. Den betragtning deler direktør Thomas Molsen, Geovent.

- Vi fremstår med en helt anden troværdighed og tyngde, når vi står i flok med andre virksomheder med samme værdier som os selv. Vi forventer derfor, at vi får skabt nogle nye kontakter til samarbejdspartnere og forhandlere, som kan afsætte vores produkter i mere end de 22 lande, vi er repræsenteret i i dag. Til syvende og sidst skulle det gerne give større omsætning for Geovent, fastslår Thomas Molsen.

12 paller produkter

Det er ikke kun talegaver og præsentationsmateriale, Viborg-delegationen bragte med til Istanbul. AC Hydraulic medbragte blandt andet 12 paller produkter.
- Det er vigtigt, at kunderne kan se vores produkter i aktion. Og jeg er helt sikker på, at gæsterne på vores stand helt automatisk fatter interesse. Ikke kun for vores produkter, men også for de løsninger, som de andre virksomheder på standen, kan levere. Det afgørende er ikke, hvem kunden kontakter først. Det afgørende er, at vi opnår en afledt effekt af at optræde sammen. Det er cool business, og vi forventer helt klart at der kommer nogle vækstmuligheder ud af det, fastslog Kenny V. Andersen inden messen.

Udover AC Hydraulic, Geovent og BM Autoteknik fra Møldrup var også Wibotec, JP Group og Hella Gutmann Solutions A/S med på messen i Istanbul. Messestanden spredte sig over 180 kvadratmeter.

VIBORGegnens Erhvervsråd har koordineret forarbejdet for de deltagende udstillere. Et forarbejde, som blandt andet indbragte et tilskud fra Udenrigsministeriet. Et tilskud som er øremærket eksportfremstødet i Istanbul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173