23948sdkhjf

Shell opkøber konkurrent

Det store energiselskab har brugt 482 milliarder på at opkøbe britisk rival.
SELSKABSHANDEL Selvom Shell har valgt at droppe Danmark og sælge deres forretninger, så har de stadig store planer. De har nemlig offentliggjort, at de har overtaget det britiske energiselskab BG Group i en handel, der beløber sig til 482 milliarder kroner, hvor købssummen består både af kontanter og Shell-aktier. Det er noget over værdien af BG Group, der er på 317 milliarder kroner.

Selv var Shell, der har et britisk-hollandsk ejerskab, værdisat til over 1400 milliarder kroner inden handlen, der sikrer dem titlen som verdens største naturgasselskab.

- Det her er en god handel for begge selskaber. Shell er presset inden for produktion og reserveudvikling, mens BG har en masse reserver og mindre tilgang til funding. Det vil løse mange af Shells problemer, siger Oddvar Bjørgan, der er senioraktieanalytiker inden for olie og gas i Nordea, til Politiken.

På olieområdet ligger Shell efter opkøbet stadig efter verdens største selskab, amerikanske Exxon Mobile. Shell producerer dagligt 3,7 millioner tønder olie, mens Exxon på et døgn får fyldt fire millioner tønder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094