23948sdkhjf

Liberal Alliance foreslår lavere bilafgifter

Sæt afgiften én procent ned og skab overskud, foreslår partiet.
PARADOKS Liberal Alliance foreslår at øge bilafgifter med 25 millioner kroner ved at nedsætte både købs- og brændstofafgifter med én procent.

Det er et paradoks og ikke en aprilsnar, at man både kan sænke bilisters udgifter og øge skattetrykket. Det skyldes, at mersalget af benzin og diesel vil mere end opveje den minimale afgiftssænkning. Det samme gælder næsten for registreringsafgiften.

- 95 procent af den ene procent nedsættelse af registreringsafgiften vil komme tilbage i statskassen fra øget bilkøb, mens selvfinanseringen er 115 procent for brændstof, oplyser skatteordfører Ole Birk Olsen (LA) med baggrund i en beregning fra Skatteministeriet.

Det første giver ifølge skatteordføreren et tab på 5 millioner kroner, og det andet giver en indtægt på 30 millioner, ergo 25 millioner i overskud.

- Liberal Alliance ønsker at afskaffe registreringsafgiften helt, men ser dette forslag som det første skridt i den retning, erklærer Ole Birk Olsen.

Folketinget vil nok behandle beslutningsforslaget på en af de sidste mødedage inden grundlovsdag.

Når der sælges mere benzin og diesel, så køres der også flere kilometer. Forslaget indeholder ikke en beregning af udgifterne ved den øgede trafik og trængsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062