23948sdkhjf

Det skred for Greve Erhverv

Greve Erhvervs medlemmer var på FDM Sjællandsringen i Tjæreby for at få skærpet deres sanser og evner som bilister.
GLATBANE Der var fart over feltet og udskridninger på stribe, da Greve Erhverv forleden var på FDM Sjællandsringen for at styrke deres køretekniske evner. Greve Erhverv, der tæller flere end 250 lokale virksomheder, havde inviteret foreningens medlemmer på glatførekursus med gode råd om dæk og sikker kørsel.

For selvom frosten er ved at slippe sit tag, så er Danmark stadig præget af mange perioder med regn og vådt føre. Det stiller krav til både bil, dæk, udstyr og fører, hvilket erhvervsfolkene kunne opleve på egen krop og i egne biler.

Dækket er afgørende

Claus Larsen fra Continental Dæk Danmark A/S holdt oplæg om vigtigheden af at have de rigtige dæk på alt efter føret og årstiden. Han kunne blandt andet fremlægge helt friske resultater fra en test, som Continental netop har gennemført på FDM Jyllandsringen, hvor der blev testet sommerdæk og vinterdæk.

- Testen blev foretaget med biler i tre størrelser, der typisk findes på de danske veje, og som var monteret med henholdsvis vinterdæk og sommerdæk. Det var to småbiler som Renault Twingo, mellemklassebiler som Opel Astra og Ford Mondeo samt kassebiler som Ford Transit. Altså biler, som I og jeres medarbejdere typisk kører i, sagde Claus Larsen i sin introduktion.

Han kunne afsløre, at konklusionen på testen var entydig og at den helt fulgte de internationale testkørsler på området: Der er markant forskel på vinterdæk og sommerdæk især på våd vej om vinteren, hvor vinterdæk både kommer bedre og hurtigere fra start, ligesom de har kortere bremselængde og står bedre fast i sving.

Fri leg på glatbanen

Efterfølgende stod den på to timers afprøvning af bilens reaktioner på FDMs baneanlæg, der byder på muligheder for at køre på både tør vej og våd vej. Her fik medlemmerne blandt andet mulighed for at prøve kræfter med katastrofeopbremsning, slalom og undvigemanøvre på glatbanen.

- Det var sjovt at teste bilens evner og reaktioner af på banen. Specielt glatbanen gjorde indtryk hos os. Den viste, hvor vigtige de korrekte dæk er for bilens bremse- og styreevne. Et par af medlemmerne havde valgt at køre på sommerdæk og her blev bremselængden forlænget med mellem 20 til 50 meter. Det var derfor et sjovt og ikke mindst tankevækkende arrangement, siger den nyvalgte formand for Greve Erhverv, Torben Hoffmann.

Banekørslen, der foregik i deltagernes egne biler, kulminerede med en konkurrence, hvor deltagerne på tid skulle først i mål gennem en bane med forhindringer. Det fik gang i konkurrencementaliteten og efter en hård dyst blev foreningens netop afgåede formand Allan Schouw-Petersen kåret som vinder.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129