23948sdkhjf

Skat tager timeout

Skat tager en timeout på registreringsafgiftsområdet og retter samtidig blikket indad i en intern undersøgelse af Skats metoder i forbindelse med kontrolaktionerne over for bilforhandlerne.
Efter et møde mellem Autobranchen Danmark og Skats juridiske afdeling oplyste Skat, at de vil tage en "timeout" i forbindelse med de omstridte kontrolaktioner over for bilforhandlerne. Det sker blandt andet på baggrund af det nederlag, Skat led i Landsskatteretten i en sag om registreringsafgift og overførsel af avance til brugte biler.

- Fra medlemmer af Skats Taskforce har vi hørt, at Skat har taget en ’timeout’, mens de fordøjer Landsskatterettens kendelse. Der er nu ikke helt stoppet for afgørelser, men vi oplever klart, at Skat er i gang med at revurdere sin egen kontrolindsats over for bilforhandlerne", siger Karoline Thomsen, kontorchef og leder af juridisk afdeling i AutoBranchen Danmark.

Der vil nu ske en ekstern evaluering af kontrolbesøgene, det har Skat over for AutoBranchen Danmark løftet sløret for. Det vil blandt andet foregå med en anonym spørgeskemaundersøgelse blandt forhandlerne. Formålet er dels at undersøge kvaliteten af kontrolaktionen og dels at belyse forhandlernes oplevelse af kontrollerne.

- Skat ved tilsyneladende godt, at der kan komme nogle grimme ting frem, for samtidig iværksætter de en intern proces, der sætter fokus på, at kontrolarbejdet skal ske på en professionel, respektfuld og ordentlig måde. Det kan jo ikke betale sig at ærgre sig over, at det ikke er sket tidligere, men vi kan da glæde os over, at det skal til at være rettesnoren for kontrolaktionerne, udtaler Karoline Thomsen.

Skeletter i skabet

At der er behov for en mere professionel tilgang er AutoBranchen Danmark ikke i tvivl om. Skat gør i det såkaldte "retssikkerhedsbrev", der sendes til forhandleren forud for et kontrolbesøg, opmærksom på, at forhandleren har ret at tage en rådgiver med ved kontrollen. Alligevel har enkelte rådgivere oplevet, at skattemedarbejdere direkte har givet udtryk for, at årsagen til at den konkrete sag kørte på et højt niveau var, at forhandleren havde inddraget en rådgiver.

- Vi ser hele aktionen med den eksterne vurdering og fokus på god opførsel som et udtryk for, at Skat efter Landsskatterettens afgørelse er pressede af Taskforcens samarbejde. Vi har fuld fokus på, at det aldrig må komme dertil, at Skats medarbejdere forsøger at true forhandlerne til ikke at bruge den støtte, de kan få fra rådgiverne, siger Karoline Thomsen.

Intert møde i Skat

For at få rystet skeletterne ud af skabet vil Skats direktør Jesper Rønnow omkring 1. oktober deltage i et møde med samtlige medarbejdere i projektet, for at komme den dårlige kultur og den kritisable opførsel til livs.

Jesper Rønnow har også tilkendegivet, at hvis AutoBranchen Danmark eller rådgiverne fortsat oplever, at Skats medarbejdere har svært ved at finde en professionel tilgang til opgaven, hører han meget gerne om det.

- Alt i alt er det gode takter fra Skats direktør, som kun kan lede til en bedre retssikkerhedsfornemmelse i Autobranchen. Nu ser vi frem til, at de positive intentioner fra toppen også når helt ud til de enkelte medarbejdere i Skat, som foretager kontrolbesøgene", understreger Karoline Thomsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11