23948sdkhjf

Mini Le Mans rally i Skjern

På Skjern tekniske Skole afholdt man for anden gang et Le Mans Event, og vanen tro var Metal Rally en vigtig del.
Ideen om at gøre noget specielt ud af Le Mans, opstod ifølge autofaglærer Claus Allan Nielsen for tre år siden. Først havde man tænkt, at det blot skulle være et storskærmsarrangement forbeholdt kolleger, siden skulle det omfatte eleverne og deres mestre. Til sidst blev man enige om, at det lige så godt kunne omfatte alle, og sådan blev det.

Ved afslutningen af sidste års Le Mans arrangement vidste man, at man havde fundet en god opskrift, og til dette års arrangement havde der ud på eftermiddagen været et sted mellem 750 og 1000 besøgende fra skolen i Skjern og oplandet.

Noget for alle

Starten på dette års Le Mans Event foregik samtidig med det rigtige løb. Publikum havde i løbet af lørdag og søndag den 14.-15. juni en hel masse forskellige ting at vælge imellem. Blandt andet var der dynamometer test og et rullefelt, hvor det kunne afgøres, hvem der havde det største og kraftigste spand heste under motorhjelmen.

Til dem som mestrede kunsten, at forvandle gummi til massive røgskyer, var der en ægte brænderplads, og endelig var der sidste afdeling af Metal Rally on Tour. Der var også tænkt på den mere alvorlige side, for søndag formiddag demonstrerede Falk disciplinen frigørelse af fastklemt person i bil.

Rally uden promiller

I kraft af at der kunne købes øl og andet til Le Mans Event, blev samtlige kørere testede for, om der skulle være røget noget indenbords. Hver skulle puste indtil apparatet sagde fra, og derefter blev der set på, om der skulle være udslag. Omkring halvdelen af deltagerne i rally konkurrencen gik på skolens autolinje og resten var gæster udefra.

Simon Nørgaard var kørt fra bopælen i Ringkøbing for at være med. Til daglig er han i lære hos autoforhandler Bjarne Nielsen i hjembyen, og efter sommerferien venter det sjette skoleophold på Skjern tekniske Skole. Lige efter køreturen i rallybilen var begejstringen svær at skjule, for ansigtet var et stort væg til væg smil.

Fra skolehjemmet

Holdet bestående af Jonas Edemann og Mike Brix-Thomsen går begge på det sjette hovedforløb, og i kraft af de henholdsvis kommer fra Sønderborg og Tarp, bor de begge på skolehjemmet. Jonas Erdemann kørte først, og efter turen syntes Mike Thomsen, at det var gået så stærkt, at det havde været svært at følge med til at give køreinstruktionerne i den rigtig rækkefølge.

Overraskende vinder

I alt deltog tyve hold, og holdet med de bedste tider, kendte slet ikke hinanden. De havde begge tilmeldt sig, men manglede hver en makker, og derfor blev de sat sammen. Kombinationen viste sig at være god, for parret kørte strækningen igennem på korteste tid. På andenpladsen blev det Peter Jensen og Simon Nørgaard og tredjebedste tid blev kørt af Simon Kruse. Vinderparret går dermed videre til finalen, som skal køres i Frederikssund den 22. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173