23948sdkhjf

Rekordmange bilnyheder i Paris

Lørdag den 4. oktober åbner efterårets store, internationale biludstilling i Paris – Mondial de l’Automobile, som det officielle navn er. Bilindustrien viser sig i topform med nyt hele vejen rundt: Nye mikroer, nye hverdagsbiler og nye sportsvogne. Og særligt godt set fra dansk synsvinkel: Adskillige nyheder er som skabt til Danmark. Nederst er der link til Fords live pressekonference i Paris torsdag den 2. oktober kl. 11.45 samt til Audi nyheder 1. og 2. oktober.
Danske bilimportører og danske bilforhandlere må glæde sig ekstra over efterårets biludstilling i Paris: Rundt om på standene står biler, der er som skabt til netop Danmark. Ny Opel Corsa med blandt andet ny 3-cylindret motor og ny Skoda Fabia med mere "Polo-look" ligner på forhånd oplagte salgs-succeser i de danske butikker.

Interessant er det også, om Suzuki-Danmark i Køge kan have held til at få en ny "Vitara-bølge" til at skylle ind over landet – "men det satser vi da på", som mærkets PR-ansvarlige John Mogensen formulerer det.

Udprægede "danskerbiler" er:

Ÿ Nissan Pulsar – ny japaner i golfklassen

Ÿ Opel Corsa – ny version af storsælger

Ÿ Skoda Fabia – ny version med polostil

Ÿ Suzuki Vitara – ny billig SUV

Tyskland mod England

Hvert bilshow finder sin “Star of the Show". En uofficiel titel, der hverken kåres af en ekspertjury eller baserer sig på en sms-afstemning blandt publikum – “Star of the Show" er slet og ret den bil, der efter et par dage står og stråler tydeligst.

Det er endnu for tidligt at slå fast, hvilken bil, der bliver Paris 2014’s Star of the Show. Men på forhånd maser to biler sig på: Den ene er den nye sedan fra England, nemlig Jaguar XE. Den anden er fra Tyskland, nemlig sportsvognen Mercedes-Benz AMG GT.

En tredje er en regulær joker, nemlig Toyotas brændselscellebil med koden FCV. Biler med elmotorer, der får deres energi fra en brændselscelle om bord, har vi set mange før, men FCV er klar til at gå i produktion. Og dét er nyt.

De slås om at blive "Star of the Show":

Ÿ Jaguar XE – ny sedan

Ÿ Mercedes AMG GT – ny sportsvogn

Ÿ Toyota FCV – brændselscelle i produktion

Ny Mondeo – ny Passat

Feltet af de mest typiske firmabiler får nu to nye deltagere, der begge står klar på Paris-messen, nemlig Ford Mondeo 2015 og Volkswagen Passat 2015. Ford med en ny bil, der i farten kunne minde om en Audi A6, Volkswagen med en ny Passat, der i farten i den grad minder om en Passat, men som under karrosseriet byder på ny teknik inklusiv nye motorer.

Ford-Danmark har endnu ikke de endelige priser på Mondeo på plads, men beskatningspriserne, eller "de forventede beskatningspriser", som importørens Lene Dahlquist forsigtigt siger, starter ved 299.000 kr. for benzin og 360.000 kr. for diesel.

Passat i ny version kommer til at koste fra 365.000 kr. på benzin. Vær opmærksom på, at prisen er listepris, der oftest er højere end beskatningspriserne.

To vigtige firmabiler i Paris:

Ÿ Ford Mondeo – ny bil med nye motorer

Ÿ Volkswagen Passat – kendt udseende, ny teknik

Mange sportsvogne i kø

Pairs 2014 er også et udtryk for, at verden er ved at have glemt den internationale finanskrise i 2008 – se bare på rækken af nye sportsvogne. Den mest rendyrkede af dem alle er den næste Mazda MX-5, der kommer til Danmark "en gang i løbet af andet halvår 2015", som Jannik Olsen, Mazda-Danmark, udtrykker det.

Også Audi melder sig i en absolut sportsvogns-stil med den kommende åbne udgave af Audi TT – TT Roadster 2015 får efter de første rygter at dømme langt mere sportsvogns-rene køreegenskaber end de foregående udgaver.

Også Ferrari er i Paris – først og fremmest med en godt og vel 600 hestes udgave af 458 Spider. Plus en af favoritterne til at blive "Star of the Show", nemlig den nye AMG GT fra Mercedes.

Fire nye sportsvogne i Paris:

Ÿ Audi TT Roadster – åbne udgave af TT

Ÿ Ferrari 458 Speciale A – nu over 600 hk

Ÿ Mazda MX-5 – helt ny udgave af klassikeren

Ÿ Mercedes-Benz AMG GT – MB’s Porsche-fighter

Følg Ford live på Paris Motor Show 2014

Mark Fields, president and chief executive officer, Ford Motor Company, og Stephen Odell, executive vice president, Europe, Middle East and Africa vil være værter for en pressekonference i Paris torsdag den 2. oktober kl. 11.45, hvor de fortæller om de nye tiltag, som Ford løfter sløret for.

Følg med live via dette link:

http://paris2014.fordpresskits.com/

Audi pressekonference live den 2. oktober fra kl. 9.10

Kort inden Paris Motor Show 2014 kan du man desuden på Audi MediaTV blandt andet se verdens første testkørsel af den nye Audi TTS Roadster, der køres af den dobbelte DTM mester Timo Scheider.

Audi Communications benytter som deres primære platform Audi MediaTV til at vise live events og levende billeder fra ​​Audi. Som en ny funktion er det nu muligt at downloade optagelser gratis fra Audi MediaTV, modtage nyheder og eksklusive baggrundsoplysninger om nye produkter og events over hele verden samt bruge indlejret kode til at integrere det på egne hjemmesider. Audi tilbyder alle funktioner på tysk og engelsk.

Ud over den nye TT Roadster og TTS Roadster, afslører Audi desuden den nye Audi A6 familie samt en konceptbil på Paris Motor Show.

Man kan følge med på Audi MediaTV her med følgende indslag:

Den første testkørsel af TTS Roadster: 1. oktober kl. 17.00

Volkswagen Group Night LIVE: 1. oktober fra kl. 19:30

Audi pressekonference LIVE: 2. oktober fra kl. 9.10

Tryk her: http://audimedia.tv/en
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096