23948sdkhjf

Til Jeep-kaffe hos Steffen Holm

Jeep er landet i Danmark, nu med Fiat som importør og allerede med en nyhed på vej. PR-ansvarlige Steffen Holm gi’r kaffen og forklarer.
Amerikanske Jeep er tilbage i Danmark, nu ejet af italienske Fiat. Og allerede med en ny model. Hvem skal i øvrigt forhandle Jeep? Der er mange ender, der skal mødes for at forstå historien. Vi inviterer os selv til Jeep-kaffe hos importørens PR-ansvarlige, Steffen Holm, for at få besked.

Jeep som koncern har været kastet noget rundt i bilverdenen. Oprindeligt ejet af amerikanske Willy, så af ligeledes amerikanske AMC, en kort periode var Jeep forbi franske Renaults ejerskab, så hos Chrysler – amerikansk igen – og nu altså hos italienske Fiat. Eller Fiat Chrysler Automobiles, som koncernen hedder, efter at Fiat per 1. januar i år har overtaget Chrysler 100 procent.

- Jeep er en gammel kending i Danmark. Oprindeligt bragt hertil af Nordisk Dieselauto, der dybest set var skibsværftet B&W. Det var i øvrigt den gang, bilen i brochurerne blev omtalt som "Freds-Jeepen", fortræller Steffen Holm, der er dedikeret Fiat- og Alfa Romeo-"aficionado" – tilhænger. Men han kan allerede sin Jeep-historie.

Hvem skal forhandle det nye mærke i Danmark?

- I første omgang er der to forhandlere, nemlig AT Biler i Fredericia og Hersild & Heggov i Virum nord for København, lyder Steffen Holms svar.

Amerikanerne går i land i Danmark med alle tre modelrækker. Fra genintroduktionen de to modeller, der i den grad kendetegner Jeep, nemlig den oprindelige, "rigtige" Jeep Wrangler og den store luksusmodel Grand Cherokee – nu i øvrigt med treliters dieselmotor fra VM Motori, der nu er 100 procent ejet af Fiat.

Men inden mærket har taget hul på Danmark for alvor, er amerikanerne på vej med mærkets tredje modelrække, nemlig den, i Jeep-sammenhæng, lille Renegade – modellen, der i størrelse og udtryk er tættest på SUV’ere såsom Nissan Qashqai. Renegade-premiere sker her i landet sidst på året.

SUV’ere af forskellige størrelser er i øvrigt en biltype, der er på vej frem. Den medvind mærker Jeep, der sidste år producerede i alt 750.000 biler, og i år regnet med at ramme millionen.

Tak for kaffen, Steffen, den var go’ – men den smagte nu alligevel præcis som italiensk kaffe…
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079