23948sdkhjf

Ny formand for Autobranchen

Knud Nielsen er trådt tilbage som formand for AutoBranchen Danmark. Hans afløser er klar 24. juni.
(Fotos: Thomas Arnbo, AutoBranchen Danmark)

Der var både generalforsamling i AutoBranchen Danmark og i AutoBranchens ArbejdsgiverForening, årsmøde, minimesse og underholdning, da op imod 150 bilforhandlere den 23.-24. maj mødtes på Hotel Koldingfjord, som dannede rammer for den første ordinære generalforsamling i AutoBranchen Danmark efter fusionen mellem D.A.F. og FAI, som blev en realitet i oktober 2013 og trådte endeligt i kraft i januar 2014.

Foreningens formand gennem ti år (først D.A.F.), Knud Nielsen, benyttede lejligheden til at træde tilbage, og han blev hyldet behørigt om aftenen under festmiddagen.

Knud Nielsen, Græsted, som fylder 67 år til juli, når således aldersgrænsen i år, og han valgte altså at træde tilbage i weekenden efter hele 20 år i bestyrelsen for D.A.F./AutoBranchen Danmark. Han fortsætter dog som formand for Biltorvet.

Den nye formand for AutoBranchen Danmark findes først den 24. juni, hvor den nye bestyrelse konstituerer sig.

- Nu må nye kræfter til. Alt er lagt på skinner - med en færdig fusionsforening i et nyt domicil, siger Knud Nielsen til Motor-magasinet.

Under aftenens festmiddag var der ros til den afgående formand, blandt andet fra Finn Orvad, mangeårig næstformand i D.A.F. og dermed "andenviolin", der betegnede Knud Nielsen som "markant, engageret og flittig" og sagde:

- Du stopper på toppen. Du har dine menigers mod og er stædig. For dine 25 års utrættelige kamp for de danske autoforhandlere udnævner jeg dig til æresmedlem af foreningen.

Også adm. direktør Jens Brendstrup roste sin formand for at være en utroligt god læremester under de sidste fire års parløb.

CAD-formand Henrik Pedersen tog også ordet og betegnede Knud Nielsens afgang som "skelsættende".

- Du har dine meningers mod, og du går ikke stille med dem, sagde han.

- Når alt kommer til alt, er du jo en CAD-mand, så tillykke med din genfundne frihed, tilføjede han med reference til, at Knud Nielsen også har været CAD-medlem gennem mange år.

Afgifter og tyverier

Ud over de to generalforsamlinger og en række valg bød weekenden også på årsmøde for sektionerne, eftermarked og salg, samt et åbent årsmøde med deltagelse af skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V), som var meget forsigtig med at komme med konkrete bud på fremtidens bilafgifter i Danmark.

- I stedet for en stor forkromet omlægning, som er meget kompliceret, kunne man også løbende begynde at sætte afgifterne lidt ned, sagde han flere gange.

Arne Knippel fra F&P’s såkeladte Østkontor orienterede om arbejdet med at finde stjålne biler og oplyste, at man finder cirka halvdelen af de biler, der efterlyses.

Han pegede på nye trends i kriminaliteten: Alt kan stjæles, antallet at tyverier falder, tendens imod reservedele og nye aftagerlande samt professionelle tyve med uhørt frækhed og hastighed.

- De er væk, inden vi opdager dem, sagde han.

For underholdningen stod Carsten Knudsen fra De Nattergale, den utrolige magiker, mentalist Henrik Svanekiær, samt Søren Dahl fra Café Hack, som agerede konferencier ved minimessen, som talte en snes udstillende firmaer, nemlig foreningens partnere: ABAS Miljøservice, Berner, Eurodeal, Point Transaction Systems, If Forsikring, Europcar, Yokohama, Danica Pension, au2parts, Q8, Business College Syd, Mondux Assurance Agentur, Baden-Jensen, Pava, ProLøn, Viggo Laursen, SSV, Malte og Dansk Port Service samt Santander, Bell Add, Akzo Nobel og Flauenskjold.

En medlemskonkurrence om en række præmier fik de besøgende til at cirkulere på messen, og hovedpræmien, en iPad, gik til ingen ringere end - Knud Nielsen.

Hovedbestyrelsen

Sektionerne har valgt følgende medlemmer til hovedbestyrelsen:

Gitte Enggard, Stensved, valgt for 1 år

Finn Orvad, Holsterbro

Hans-Jørgen Jørgensen, Sønderborg

Henrik Wessel, København valgt for 1 år

Henrik Mortensen, Ringsted valgt for 1 år

Jan Elvekjær, Greve

Tom Andersen, Hadsund valgt for 1 år

Lasse Jæger Jensen, Århus

Fra mærkeforeningerne

Mærkeforeningsrepræsentanter indstillet til hovedbestyrelsen:

Pierre Martin Iversen, Ford Forhandler Foreningen

Asbjørn Jensen, VASS

Eigild Christensen, Toyota

Salg

Følgende kandidater valgt til sektionsbestyrelsen for salg:

Ove Jensen, Hillerød

Ole Schulz, Nykøbing F.

Tom Pedersen, Fredericia

Hans-Jørgen Jørgensen, Sønderborg

Tom Andersen, Hadsund

Eftermarked

Følgende kandidater valgt til sektionsbestyrelsen for eftermarked:

Lasse Jæger Jensen, Århus

René Sørensen, Helsinge

René Petersen, Risskov

Torben Frank, Vordingborg

Jan Elvekjær, Greve

ABAF

AutoBranchens ArbejdsgiverForening

Følgende kandidater valgt til bestyrelsen:

Gitte Enggaard, Stensved, valgt for 1 år

Tom Andersen, Hadsund, valgt for 1 år

Jan Elvekjær, Greve

Jan Bøttiger, Svendborg

På denne den første ordinære generalforsamling i arbejdsgiverforeningen blev halvdelen af kandidaterne valgt for 2 år og den anden halvdel for 1 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097