23948sdkhjf

Lærlingetur til Autostadt som øjenåbner

Svendborg Erhvervsskole har gjort det til en tradition at sende elever på femte hovedforløb til VW-fabrikkerne.
- Det, der gjorde størst indtryk var at se, hvordan en hel undervogn med motorblok blev ført op under karosseriet og skruet sammen på under tre minutter, siger Alexander Jacobsen.

- Ja, de producerer 3800 biler i døgnet, tilføjer Leotrim Kelani.

De to var blandt de 11 mekanikerelever, som sammen med fire lærere fra Svendborg Erhvervsskole brugte tre februardage i Wolfsburg for at opleve Autostadt og VW-fabrikkerne. Det er femte hold, Svendborg Erhvervsskole sender til verdens næststørste bilfabrik, og det er blevet noget, alle på uddannelsen ser frem til.

Lange dage

Turen startede i Svendborg en mandag morgen kl. 4.45 med direkte kurs mod motorfabrikken i Salzgitter. Her fik delegationen en grundig rundvisning på den store fabrik og fik indblik i, hvordan det meste af opbygningen bliver klaret af robotter og transportbånd.

Efter aftensmaden og en enkelt øl på Vorsfelder Hof, gik de unge gutter til køjs, så de var klar til ekstremkørsel næste morgen.

- Det var kanonsjovt at køre i firehjulstrækkere på de stejle og svære baner, og vores bil balancerede på to hjul på et tidspunkt, men vi undgik at lande på taget, konstaterer Alexander Jacobsen.

Den anden store oplevelse den dag var besøget på bilfabrikken.

- Produktionen fylder et område som Monaco og er arbejdsplads for 52.000 medarbejdere, hvor en del arbejder på skiftehold, men hver middag må de 100 ansatte kokke sørge for 35.000 måltider mad, fortæller faglærer Søren Pedersen.

- Alt er effektivt og rent. Det tager otte timer fra de første plader bukkes, til en ny Golf står færdigmalet, og dagligt kommer 700 lastbiltræk med råvarer og halvfabrikata til produktionen. Det er imponerende hver gang, tilføjer kollegaen Hans Henning Nielsen.

Efter nogle timer på fabrikken, prøvede de fleste at køre i nye elbiler, og alle fik fri adgang til bilmuseerne. Onsdag morgen kørte bussen tilbage, og alle var en masse oplevelser rigere.

En vigtig oplevelse

Hele turen kostede 800 kroner for hver deltager, og de fleste mestre betalte den udgift. Svendborg Erhvervsskole betaler bus, hotel og et måltid for alle på turen, og for uddannelseschef Michael Bødker er det vigtigt, at både faglærere og SKP-lærer får oplevelsen med.

- Turen er en del af det internationale islæt, vi skal give uddannelsen, og vi vil gerne vise noget af det ypperste inden for bilproduktion, forklarer Michael Bødker.

- Det er en tur for livet, som både socialt og fagligt har et indhold, de unge aldrig glemmer, mener han.

Leotrim Kelani og Alexander Jacobsen er enige i, at turen er et ekstra plus ved mekanikeruddannelsen, som de i øvrigt er glade for:

- Det er rart, der er styr på forløbene, og at teori og praksis hænger godt sammen. Vores indtryk er også, at skolen og vores mestre har et fleksibelt samarbejde, og mestrene bakker helt op om turen, siger de to.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094