23948sdkhjf

Julegave-tyve i bilerne

I disse dage står tyvene på spring på butikkernes og indkøbscentrenes p-pladser for at gøre gode rov fra biler læsset med glitrende julegaver, advarer GF Forsikring.
Det er et fristende tag selv-bord for tyvene, hvis en forladt bil er fyldt med juleindkøb på bagsædet, og det er ærgerligt at få stjålet de dejlige julegaver, man netop lige har købt.

For mange kan det være fristende at smutte ud og lægge de gaver i bilen, man har købt i én butik, mens man handler et andet sted. Men her skal man tænke sig godt om.

- Bruger man bilens bagsæde som opbevaringssted for julegaverne, er det et tag selv-bord for tyvene, advarer Riccardo Krogh Pescatori, kommunikationskonsulent hos GF Forsikring og fortsætter.

- Man bør derfor overveje, om juleindkøbene kan klares som det sidste, inden man kører hjem, så de ikke kommer til at ligge i en parkeret bil. Ellers gem dem i det mindste af vejen, så de ikke er synlige, råder Riccardo Krogh Pescatori.

Sådan dækker forsikringen

Men dækker forsikringen, hvis uheldet alligevel er ude, og der sker indbrud i bilen? - Rent forsikringsmæssigt betragtes indbrud i bilen som simpelt tyveri. Hovereglen er at forsikringen kun dækker, hvis bilen er låst, ruderne lukkede og der er tegn på opbrud af bilen. Derudover afhænger dækningen af, hvad det er for ting, der bliver stjålet, oplyser Riccardo Krogh Pescatori og tilføjer:

- Ved tyveri fra biler skelner indboforsikringen mellem almindeligt indbo som bøger, legetøj, hobbyværktøj og madvarer og særligt indbo såsom GPS, computere, telefoner, kameraer, vin og spiritus.

Almindeligt indbo bliver erstattet, uanset hvor i bilen det befandt sig, da det blev stjålet. Med særligt indbo er der to muligheder: Nogle indboforsikringer dækker kun, hvis det har ligget i aflåst bagage- eller handskerum, mens andre forsikringer dækker, hvis blot genstandene ikke er synlige udefra. Her er det altså vigtigt, at man tjekker med sit eget forsikringsselskab.

Men fælles for alle selskaber er dog, at smykker og kontanter aldrig er dækket, uanset om det er skjult eller gemt i aflåste rum, så det skal man aldrig under nogen omstændigheder efterlade i bilen, siger Riccardo Krogh Pescatori.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078