23948sdkhjf

Synsindkaldelser bliver digitale

Fremover vil bilister modtage synsindkaldelsen i den digitale postkasse i stedet for pr. brev. En ny kampagne skal sikre, at skiftet til digitale synsindkaldelser ikker betyder klippede nummerplader hos bilisterne.
Fra september i år vil brevene med synsindkaldelser være ledsaget af et indstik, der opfordrer brugerne til at tilmelde sig Digital Post enten på e-boks.dk eller borger.dk sådan, at de fremover modtager deres synsindkaldelser digitalt i stedet for med brevpost. Med to år mellem hvert syn er den aktuelle synsindkaldelse i papirform nemlig sandsynligvis den sidste af slagsen, bilejerne modtager.

Den nye Lov om Offentlig Digital Post træder i kraft den 1. november 2014. Loven betyder, at alle danskere over 15 år skal have en personlig digital postkasse, og det meste af posten fra det offentlige bliver derefter leveret elektronisk. Det gælder også indkaldelser til bilsyn.

Indtil videre har mellem 25-30 procent af Danmarks 2,2 millioner bilejere valgt at modtage deres synsindkaldelser digitalt. Det viser tal fra Trafikstyrelsen. Det betyder, at der stadig er omkring 1,7 millioner danskere, der skal vænne sig til nye digitale indkaldelser. Hos FDM ser man derfor positivt på, at informationskampagnen for digitale synsindkaldelser sætter fokus på dette:

- Der forestår et massiv oplysningsarbejde for myndighederne i forbindelse med, at man vælger at gøre brug af digitale indkaldelser til bilsyn, da de fleste bilejere er vant til at få indkaldelsen med brev. Derfor er det også positivt, at man i overgangsfasen stadig sender en påmindelse både elektronisk og med brev, før bilejeren får en bøde. Det gør, at bilejerne kan få synet bilen uden ekstra omkostninger, også selv om de skulle overse den digitale indkaldelse i første omgang, siger Per Alkestrup, afdelingschef i FDM's tekniske og juridiske rådgivning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079