23948sdkhjf

Grossist fortsætter vækst

Ny organisation, øget fokus på OE og ny industri-division hos FTZ.
Ambitionerne hos landets klart største autogrossist, FTZ Autodele & Værktøj A/S, er fortsat tårnhøje. Et kig på visionsplanen frem til 2016 rummer således blandt andet en målsætning om en årlig vækst på fem procent, en årsomsætning i 2015/16 på 2025 millioner kroner, et resultat før renter på mindst otte procent, en varelager-omsætning på hele 3,6, mindst 52 afdelinger og minimum 1000 koncept-værksteder.

- Vi forventer at skulle ansætte 75-100 medarbejdere de næste to et halvt år, primært sælgere, reservedelsekspedienter og lagerfolk, men også enkelte administrative. Vi går efter en markedsandel i Danmark på 55-60 procent - i dag er den lige over 50 procent, og det bliver svært, når vi er så store, erkender FTZ’s topdirektør, Jens Sørensen.

FTZ har lavet en stor konkurrent-analyse, som danner grundlag for flere fremstød.

- Vi har stor respekt for vore konkurrenter, men de har det svært. Vi ønsker ikke at være brutale, men vi har kapitalen - og den vil vi bruge for at gå frem, konstaterer Jens Sørensen.

Det har også fået grossisten til at kikke ud over landets grænser, og FTZ har allerede ansat medarbejdere, som kører i det nordtyske område med base fra afdelingerne i Tønder og Aabenraa.

- Vi viser blandt andet Matthies, at vi også har kræfter til at gå den anden vej, siger han med adresse til det tyske grossist-firma, som sidst i 2011 åbnede en afdeling i Kolding.

FTZ aflagde et flot regnskab med udgangen af maj i år, men også første kvartal i det nye regnskabsår - juni, juli og august - ser glimrende ud, melder Jens Sørensen.

- Det skyldes blandt andet vores meget store investeringer de sidste 4-5 år. Således er vi for eksempel færdige med vores modernisering og optimering af de danske afdelinger, hvoraf 40 procent har været berørt. Med mere og bedre plads til varerne står vi nu stærkere, tilføjer han.

Nyheder

Jens Sørensen kan samtidig bebude en række nyheder: På det organisatoriske plan kræves mere ledelse, idet FTZ har tredoblet medarbejderstaben de sidste 10 år. Vicedirektør Leif Larsen, som fylder 60 år den 29. december, har længe internt bebudet sin afgang, når han fylder 60, og han stopper med årets udgang. Han vil dog bevare sine bestyrelsesposter i koncernen og fortsat være investor, men han vil træde ud af den operationelle drift fra 2014. Det betyder, at FTZ vil gå fra tre til to direktører.

Jens Sørensen overtager Leif Larsens HR-opgaver, mens Susanne Adam Møller bliver både direktionssekretær og administrationschef. Nyt er det også, at salg og logistik slås sammen under vicedirektør Michael Juul Hansens ansvar.

En anden nyhed er øget investeringer i OE-afdelingen, som i dag tæller 16 medarbejdere. De flytter nu sammen med indkøbsafdelingen efter at have været adskilt hidtil. Her satses på en række produktgrupper og på at få nye kunder. Leder er her Ole Banke.

Nyt er det også, at FTZ fra det nye år får en ny industri-division.

- Aktiviteterne har hidtil været styret af Flemming K. Nielsen, men vi regner med at udvide med 2-3 medarbejdere. Ideen er at tiltrække kunder inden for eksempelvis leasing, militær og landbrug, hvor der ikke konfliktes med FTZ’s værkstedskunder, og dermed udvide vores forretning, forklarer Jens Sørensen.

Ud i musikken

FTZ er ligeledes ved at modernisere marketing og har ansat Sarah Oddershede som ny marketingchef.

- Vi vil bruge flere ressourcer på at brande FTZ og være synlige. Vi vil gerne opfattes som en positiv, dansk virksomhed. Vi fortsætter på sportsfronten, hvor vi har haft stor succes af samarbejdet med Tine Baun (badminton), Rikke Møller Pedersen (svømning) og Frederik Jakobsen (speedway), men udvider på den kulturelle front, hvor vi har samarbejde med Big Fat Snake, Poul Krebs og Michael Falch. Vi forsøger at lave positiv PR og skabe os et bedre navn samtidig med, at vi giver vores kunder mulighed for oplevelser. Vi vil gerne samarbejde med individualister og lave branding på en anden måde, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188