23948sdkhjf

Lærerne på skolebænken

Temadag på SDE i Odense med læreruddannelse på tværs af skolerne.
43 faglærere fra autoskoler over hele landet var på plads, da Syddansk Erhvervsskole i Odense i denne uge lagde lokaler til, da anden afdeling af faglæreruddannelsen løb af stablen. Første afdeling fandt sted på TEC i Hvidovre ved juletid, og tredje modul bliver på CELF i uge 51 i år.

Der var to hold, som over to dage lærte nyt om blandt andet testere på værkstedet, mens onsdag var fællesdag eller temadag for alle 43 under overskriften "skolen i branchen". Forløbet slutter i dag fredag den 28. juni.

På fællesdagen var der blandt andet nyt fra Industriens Uddannelser ved Lars Espersen, som pegede på de store udfordringer for erhvervskolerne med det markante fald i elevtallet.

- Men erhvervsskolerne er ikke en blindgyde, fastslog han og pegede på to nye initiativer: Flere fag på høj-niveau og EUX.

- Kogt ned handler det i høj grad på image, sagde Lars Espersen.

En workshop handlede om digitale læremidler. Her kom lærer Anni Pilgaard Christiansen med konkrete bud på, hvordan eksempelvis QR-koder, video, Facebook, Google docs, Apps, online test og photostory med held kan integreres i undervisningen.

- Jeg er ikke teknologi-forelsket, men vi bliver nødt til at bruge it aktivt i undervisningen, sagde hun.

En anden workshop drejede sig om naturfag i mekanikeruddannelsen. Her gav lærer Otto Jørgensen med entusiasme bud på relevante kemi-forsøg i undervisningen.

Temadagen sluttede med en status for den nye EUX uddannelse samt præsentation af gasbiler ved Jonny Trapp Steffensen fra Bionaturgas Danmark samt Simon Lindegaard fra Fiat - inklusiv prøvetur i både Passat, Up og Doblo på gas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063