23948sdkhjf

Regnedrenge ude af trit

Danmarks Automobilforhandler Forening: Finansministeriets overvurdering af bilsalget kan blive dyrt for staten.
I forbindelse med budgetredegørelsen har Finansministeriet nedjusteret deres forventninger til bilsalget for 2012 til cirka 154.000 personbiler. Danmarks Automobilforhandler Forening (D.A.F.) mener dog, at Finansministeriet skyder langt over mål, hvilket risikerer at slå et hul i statskassen på flere milliarder.

Af Finansministeriets budgetredegørelse fremgår det, at staten forventer at få en indtægt på 15 milliarder kroner fra registreringsafgiften. Hvis man tager udgangspunkt i de tidligere forventninger, svarer det til et salg på 154.000 biler i 2012. Selv om det er en markant nedjustering fra det tidligere forventet 173.000, mener DŸAŸF stadig det er for højt sat.

- Hvis regnedrengene inde i Finansministeriet besøgte forhandlerne, ville de se, at forhandlerne har meget lave forventninger til 2012. Jeg vurderer, at der kun vil blive solgt cirka 130.000 personbiler næste år, siger direktør i D.A.F., Jens Brendstrup.

Problemet med de høje forventninger til bilsalget er, at man risikerer at lave et hul i statskassen på flere milliarder sidst i 2012. Hvis D.A.F.’s estimat viser sig at holde stik, får staten 2,4 milliarder kroner mindre i registreringsafgift end forventet. Dermed bliver statens udgifter også 2,4 milliarder kroner for høje.

- Hvis Finansministeriet ikke tilpasser indtægterne til virkeligheden, bliver det i sidste ende borgerne, der kommer til at betale regningen, når hullet fra de lavere indtægter skal dækkes, påpeger Jens Brendstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11