23948sdkhjf

Straf for utilstrækkelige oplysninger om lån og kredit

Ejner Hessel A/S har vedtaget en bøde på 15.000 kroner for ikke at skilte med lovpligtige oplysninger på de mest almindelige låne- og kredittilbud hos bilforhandleren.
Ejner Hessel A/S blev politianmeldt, fordi forretningen i Roskilde udbød kredit- og lånetilbud til brug for køb af biler, men ikke skiltede med de lovbestemte oplysninger, herunder oplysning om renten og størrelsen af de årlige omkostninger i procent (ÅOP) for de mest almindeligt forekommende låne- og kredittilbud.

Efter modtagelsen af Forbrugerombudsmandens første henvendelse i sagen erkendte selskabet de faktuelle omstændigheder i sagen og rettede straks op på påpegede forhold.

Sagen er nu afsluttet med, at Ejner Hessel har vedtaget en bøde på 15.000 kroner.

Ved bødefastsættelsen blev der blandt andet taget udgangspunkt i den foreliggende retspraksis, karakteren af overtrædelsen og virksomhedens størrelse.

I sagen var der oprindeligt nedlagt påstand om en bødestraf på 50.000 kroner, men i lyset af to efterfølgende byretsdomme i lignende sager, hvor bødestraffen blev fastsat til henholdsvis 15.000 og 25.000 kroner, blev bødepåstanden efter en fornyet vurdering af sagen nedsat til 15.000 kroner, og Ejner Hessel valgte på den baggrund at afslutte sagen med en bødevedtagelse.

Med sagen er der nu sat endeligt punktum i sagen vedrørende Forbrugerombudsmandens ÅOP-kampagne, som blev igangsat i 2007, og som i 2010 resulterede i anmeldelsen af syv forretninger, herunder Ejner Hessel, til politiet for manglende overholdelse af kravene til prisoplysninger, når der udbydes varer på kredit.

I de syv sager, der nu alle er afsluttede, blev der idømt bøder på mellem 15.000 og 50.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109