23948sdkhjf

Pierre.dk køber op i Sverige

Med opkøbet af to store lakcentre i henholdsvis Helsingborg og Karlskrona fortsætter pierre.dk Autolakering A/S sin vækst i Sverige. Det er målet, at kædens svenske datterselskab, pierre Billackering AB, skal runde ti lakcentre inden udgangen af 2012. De to nye opkøb bliver en del af pierre Billackering AB, som er datterselskab i pierre.dk A/S.
Pierre.dk Autolakering A/S med hovedsæde i Kolding fortsætter ekspansionen i Sverige, hvor lakkæden netop har opkøbt Västra Berga Lack AB i Helsingborg og Carlskrona Billackering AB i Karlskrona.

Begge er lakcentre med mange års erfaring, en stor kundeportefølje og – ikke mindst – en professionel daglig ledelse, oplyser en pressemeddelelse.

- Det er to af Sveriges mest seriøse og moderne lakcentre, som vi nu har købt. I begge tilfælde er der tale om engagerede og dygtige håndværkere, som har formået at skabe et par veldrevne virksomheder i en presset branche. Vi er rigtig glade og stolte over, det nu er lykkedes at føje disse to interessante virksomheder til den svenske del af koncernen, fortæller Pierre Legarth, koncerndirektør i pierre.dk.

Et perfekt match

Han peger på, at begge lakcentre er kendt for høj kvalitet og leveringssikkerhed, hvilket er forhold, som på alle måder flugter med pierre.dk konceptet.

- På den korte bane kommer der ikke til at ske de helt store forandringer i hverdagen, udover at begge lakcentre går over til BASF Glasurits lakprodukter, som vi anvender i hele vores kæde. På længere sigt er det målet, at procesoptimere og implementere pierre.dk-konceptets 48 timers leveringsgaranti i hele Sverige, som er et af vores succeskriterier i Danmark, fortæller Pierre Legarth.

- Endvidere fortsætter de tidligere ejere med vores største tillid som centerledere i pierre Billackering AB. Vi ser frem at videreføre vores Sverige strategi, tilføjer han.

Førende i Sverige

Pierre.dk Autolakering A/S gjorde sit indtog i Sverige for et halvt år siden, hvor Sveriges største lakcenter, Lundblads Billackering AB, blev opkøbt. Det allerede har vist sig, at være en stor succes.

I samme forbindelse overgik den tidligere ejer af Lundblads billakering AB, Jonas Karlsson, til at være landedirektør for selskabet pierre Billackering AB, som er den svenske pendant til pierre.dk Autolakering A/S.

- De to nye lakcentre passer rigtig godt ind i vores strategi, og det er et nyt samarbejde, som vi godt kan være stolte af, mener Jonas Karlsson.

Han peger på, at Västra Berga Lack AB og Carlskrona Billackering AB opfylder de krav, der er nødvendige, for at de kan være en del af pierre Billackering AB.

Fordele ved stordrift

Västra Berga Lack AB har hidtil været ejet ligeligt mellem Bert Anderson og Anders Reimar, og herfra er der også stor tilfredshed med salget.

- For vores lakcenter er der tale om en optimering, ved at blive en del af så stor en koncern. Og det giver os helt eksakt nogle fordele i forhold til håndtering af forsikringsskader, samtidig med, at vi i en organisation med så mange mennesker kan udveksle erfaring og knowhow, fortæller Bert Anderson, som sammen med Anders Reimar fortsætter som afdelingsledere.

Deres virksomhed i Helsingborg har eksisteret siden 1996 og har i dag godt ti medarbejdere, som alle fortsætter.

Stor synlighed i Sverige

Det samme gør sig gældende hos Carlskrona Billackering AB, som har 15 mand i staben.

- Salget er en styrkelse af vores forretning, fordi det giver os mange flere muligheder. Blandt andet i form af stordriftsfordele og indkøbsaftaler, påpeger Stefan Sandberg, som har stået i spidsen for lakcentret siden starten af 1990erne.

Med købet af de to lakcentre ejer pierre.dk nu tre centre i Sverige, og det er ifølge indehaveren blot en begyndelse.

- Det er vort mål, at vi i løbet af 2012 vil nå op på i alt en halv snes lakcentre, fordelt over det meste af Sveriges sydlige halvdel, fortæller Pierre Legarth.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081