23948sdkhjf

Juleudsalg af brugte firmabiler

Der kommer op i mod 10.000 aftjente leasingbiler på markedet op til nytår. Det sender priserne ned på de eftertragtede brugtbiler, melder Bilbasen. Dermed er der for tiden mulighed for at gøre et godt køb hos bilforhandlerne, hvis man som bilkøber er på udkig efter en brugt bil i firmabilsklasserne.

Det gælder især biler i firmabil- og MPV-klassen som bliver leveret tilbage til leasingselskaberne, der sælger dem videre til bilforhandlerne. Dermed et det eftertragtede modeller, som i stort antal bliver sat til salg hos forhandlerne. Typisk stationcarmodeller med dieselmotor, og dét er biler, forbrugerne gerne vil købe, siger Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler.

Hos Easyfleet kan man godt mærke, at forhandlerne har stor interesse i at sikre sig de eftertragtede biler, så de kan sælge dem videre til bilkøberne.

- Modeller som Ford Mondeo, Citroën C5, VW Passat og andre ganske almindelige firmabiler har vi nemt ved at sælge videre for tiden. Her er der ingen afmatning i efterspørgslen, siger Peter Lorentzen, direktør hos Easyfleet. Han anslår, at 8000 til 10.000 brugte biler kommer på markedet lige nu. Det antal understøttes af en rundspørge som BilBasen har foretaget hos de største leasingselskaber.

Det markant øgede udbud af brugte firmabiler presser priserne ned, viser en opgørelse som BilBasen har lavet. I de seneste fire uger er priserne på en brugt tre år gammel Ford Mondeo faldet med 7,1 procent eller godt 13.200 kroner. Det samme er tilfældet med firmamodeller fra Opel, Honda og VW.

- Det vil nok være overraskende for nogen, men december er en højtid for bilforhandlerne, især fordi de får så mange brugte firmabiler ud i forretningerne, og det betyder, at de i øjeblikket sætter nogle meget konkurrencedygtige priser på bilerne, siger Morten Heuing. Han tilføjer, at puklen er væk i løbet af et par måneder. Sidste gang var markedet igen normalt i midten af februar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094