23948sdkhjf

Smørmangel skaber efterspørgsel på kølebokse

Normalvis er højsæsonerne for salg af kølebokse forår og sommer. Men den seneste tids smørmangel i Norge, forårsaget af mindre mælkeproduktion end normalt, har nu givet dansk forhandler af kølebokse noget, der ligner en tredje sæson.
- Vi har de seneste dage modtaget flere henvendelser på vores kølebokse, og det er tydeligt, at den aktuelle norske smørpanik, hvor der mangler fedtstof til julebageriet, spiller ind, siger Per Flensted, adm. direktør i Dometic Waeco Denmark, der er en af de store importører af kølebokse.

Smørret, som blandt andet bringes til fjeldlandet af medfølende og venligtsindede danskere, skal helst opbevares under den samme kølige temperatur under den lange transport.

- Selv om det er stabilt koldt udenfor, så varmer de fleste af os bilen op til stuetemperatur. Her er køleboksen en enkel løsning til at fastholde smøren på køl, siger Per Flensted og indrømmer samtidig, at han og hans stab i den seneste uge er blevet udfordret på spørgsmål om lige nøjagtig opbevaringen af smør.

- Folk har spurgt, hvor mange pakker smør, der præcist kan være i køleboksene, og der må jeg jo blankt erkende, at jeg ikke med det samme havde svar på rede hånd, siger Per Flensted, der dog omgående tog affære og kørte til det nærmeste supermarked med to af de mest solgte kølebokse. Direktøren fyldte dem med smør, så der fremadrettet kan gives valide data til de smørhungrende nordmænd.

- I en Tropicool 35 liters køleboks kan der for eksempel være 91 pakker smør, som koster 22.750 norske kroner i nuværende prisniveau, fortæller Per Flensted, der i dag også kan give vejledning i, hvordan køleboksen pakkes mest hensigtsmæssigt, så luften kan cirkulere omkring smørpakkerne og temperaturen holdes stabil.

Per Flensted lægger ikke skjul på, at såvel køleboksens overraskende renæssance i julemåneden som nordmændenes smørmangel har givet stof til eftertanke.

- Som følge af den nye fedtafgift havde mange af os danskere nok forventet, at salget af smør ville falde. I stedet har vi fået en "omvendt grænsehandel", idet normændene, der ikke har udvidet deres mælkekvoter, nu mangler smør. At dét regnestykke så ligefrem kan give sig udslag i øget efterspørgsel på kølebokse midt i juletiden, fortæller noget om de kræfter, der er i spil, bemærker direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093