23948sdkhjf

De personlige relationer er vigtige

Nordenskov Industrimontage fejrer snart sølvbryllup, og her ser man fortrøstningsfuldt frem mod de næste 25 år.
Jens Kristian Vestergård, som er indehaver af Nordenskov Industrimontage, NIM, kan torsdag 23. juni fejre sit firmas 25 års jubilæum. Men da den dag samtidig er Sct. Hans aften, er den officielle jubilæumsreception af praktiske årsager forlagt til 1. juli, og her er der åbent hus på adressen fra 13-18.

Tydeligvis er der blevet tænkt lidt over jubilæet, for Jens Kristian Vestergård vil gerne have at gaverne, som eksempelvis vingaver, bliver vekslet til kontanter. Pengene skal gå til en hjertestarter, for som han selv siger: "Det er én af de ting, man håber ikke at få brug for, men som er rar at have, og skulle det ske, så kan den gøre gavn for folkene på værkstedet eller her på kontoret".

Femogtyve år er på mange måder et punkt, hvor der både kan skues fremad og bagud, og man behøver ikke at være i selskab med Jens Kristian Vestergård mange øjeblikke, før man finder ud af, at han er typen, som ser lyst på tingene. Dem, som har mødt ham, ved også, at han er typen, som siger tingene ligeud, men de ved også, at det både foregår på vestjysk og altid med en stor portion lune.

To Ferrarier på græs

Eksemplet på lunen kommer, når talen falder på hvad han laver i sin fritid. Som for alle selvstændige er fritiden også sparsom for Jens Kristian, men han siger gerne, at han bruger den til at køre i én af de to Ferrarier, han har.

- Når jeg siger det, har jeg altid folks fulde opmærksomhed. Når de så spørger til, hvad det er for nogen Ferrarier jeg har, lader jeg bomben springe, og fortæller dem, at det blot er selvkørende græsslåmaskiner af mærket Ferrari.

- Men når det er sagt, så har jeg faktisk en lidt speciel bil, og det er en Callaway, som er en specialbil baseret på en Chevrolet Camaro, men hvor der er kræset for tingene og ikke mindst motoren, som er peppet op. Dog kan jeg godt se, at med jubilæum og mange ordrer bliver det nok ikke i år, jeg kommer ud at køre i den.

Alternativt salg

Der bliver ikke lagt skjul på, at en malerkabine fra Nordenskov Industrimontage er dyrere end andre malerkabiner, men når Jens Kristian er ude hos en malermester, har han argumenterne i orden.

- På min bærbare computer har jeg et regneark, hvor jeg kan regne forskellen i antal malede biler og besparelser i olie og el ud, mellem én af vore kabiner og den eksisterende.

- Her lader jeg altid kunden sætte tallene ind i regnearket for den eksisterende kabine, og jeg har tallene på den malerkabine, som matcher den pågældende ovn. Computeren regner selv resultatet ud, og stiller resultaterne op overfor hinanden.

- Vi ender tit i, at det handler om besparelser på 60.000 kroner årligt på olie og strøm, foruden der kan males langt flere biler dagligt. Men vi oplyser også, at der gives tilskud fra staten til energirigtige malerkabiner. Det er dog helt nyt, og det kom for cirka en måned siden. Her er vi ude for, at vi kan skaffe vores kunder en besparelse mellem 50 og 75.000 kroner i engangstilskud fra staten. Når man så lægger tallene sammen for tilskud, besparelsen og volumenforøgelsen, ender vores malerkabiner på en helt anden pris.

Overdækning over Parken

Nordenskov Industrimontage startede ikke ud med at lave sprøjtekabiner, men med ventilationsanlæg og rumventilationsanlæg, og dem fremstiller man stadig.

Jens Kristian fortæller, at forskellen fra dengang og nu er til at føle på, for nutidens rumventilationsanlæg er udstyret med den nyeste teknologi i form af varmevekslere, opsat på en måde så luften cirkulerer ligesom i et kryds.

Gør man besparelsen op i liter olie, kunne man med et gammelt uøkonomisk ventilationsanlæg bruge, hvad der svarer til 20 liter olie i timen, hvor en moderne kun bruger tre liter. Udover det, så har man også lavet mange andre ting i tidens løb, og én af de mere specielle opgaver, var at lave overdækningen på Parken i København.

- Skal jeg se fremad, så er jeg sikker på, at der også vil være nok at lave for os. Man laver malerkabiner mange steder, og dem fra Kina er til noget, der ligner halv pris. Vores fordel er, at vi kender til de danske forhold, vi laver ikke standardkabiner, men skræddersyede kabiner, der er optimale, og som passer til de pågældende lokaler.

- Servicen er tæt på, og så har jeg en klippefast tro på, at kvalitet er det, der holder bedst i længden, så vi ser fremtiden i møde med stor fortrøstning, siger Jens Kristian Vestergård.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094