23948sdkhjf

Saab 9-4X produktionen er i gang

Den første Saab 9-4X er rullet af samlebåndet i Ramos Arizpe, Mexico. Saab præsident Jan Åke Jonsson, og chef for produktionen Anders Svensson, var de første til at tage den nye crossover model i øjesyn.

Modellen var udstyret med 2,8 liters V6-turbo-motor, der udvikler 300 hk med dobbelt turbo og direkte benzinindsprøjtning, men der er også andre motorer i modelprogrammet uden turbolader, og motorerne trækker på alle hjul. Transmissionen er sekstrins automat og med elektronisk kontrol.

Den første version fra samlebåndet blev straks sendt til USA til en pressepræsentation. Derefter sendes den til Saab Museet i Trollhättan med chassisnummer 00001.

Den første version, som prototype, blev vist i Detroit i januar. Den kan også ses i Geneve sammen med Saab 9-5 stationcar, der også er spritny, samt en opgraderet 9-3 med mere effekt og mindre forbrug med motorer, der yder fra 130 til 160, 180 og 220 hk.

Saab 9-4X er fornemt udstyret med alt i sikkerhed og komfort. Instrumenterne er typisk Saab a la flyene, som koncernen fremstiller. 9-4X er en meget vigtig model i det nye Saab-program efter 9-3 og den nye 9-5, og den kommer efter planen til salg i Europa i løbet af efteråret, og i USA starten af næste år, hvor interessen har været pæn for modellen, der viser, at der fortsat er godt liv i Saab efter en periode med uvished.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094