23948sdkhjf

Sendt i rendestenen men overlevede

Bjarne Holm, Allerød Autoophug, eller rettere tidligere Allerød Autoophug, slår fra sig, selvom kursen var sat mod rendestenen. Nu danner han et politisk parti.
Bjarne Holm har måttet sige farvel til skrotning og autogenbrug efter 25 år med Allerød Autoophug og 30 år i branchen.

- Jeg synes, Skat, Miljøstyrelsen og kommuner har været godt og grundigt efter mig og bare har ønsket at sparke mig ned i rendestenen, men jeg overlevede, lyder det fra en altid kampklar Bjarne Holm, 55 år.

For præcis et år siden blev hans forretning, trods højlydte protester, erklæret konkurs i Skifteretten i Hillerød.

- Jeg troede, at det var løgn, for ingen kan med sikkerhed beregne, hvor lidt eller hvor meget jeg eventuelt skylder Skat. Den korrekte regnskabspraksis vil først være kendt 2. marts 2012, når Finn Skyttes sag er afgjort ved Højesteret (en sag om moms på miljøbehandling udført på egne køretøjer, red.).

- Jeg mener, at forretningen var grundlæggende sund og veldrevet, men bureaukratiets modvilje mod autogenbrug og manglende respekt for ejendomsretten spændte ben for mit livsprojekt.

Ramt på sit hus

Sideløbende med kampen mod Skat fik Bjarne Holms private hus alvorlige sætningsskader i 2005 under et kæmpe kloakrenoveringsprojekt.

- Men erstatningssagen mod Hillerød Kommune blev standset af Skats advokater, som desværre også var Hillerød Kommunes advokater, fortæller han.

På tvangsauktionen blev der budt en krone. Realkredit Danmark solgte huset for 250.000 kroner til den interesserede køber, inden auktion nummer to skulle finde sted.

- Jeg blev sat på gaden af fogeden. Hillerød Kommune bød mig velkommen på herberget for alkoholikere og stofmisbrugere, hvor jeg kunne medbringe en plasticpose med tøj. Heldigvis havde jeg en campingvogn med gæld i og en familie, der kunne hjælpe med både flytning og penge til leje af opbevaringsrum hos Pelican Selfstorage.

- Alternativet ville have været, at advokatens flyttefirma havde ryddet huset og, at jeg skulle sove sammen med fremmede mennesker, hvis største mål i livet er at skaffe penge til det næste fiks eller den næste bajer.

Vil i Folketinget

- Jeg har foreløbelig tabt min kamp mod systemet og kan umuligt få det tilbage, som jeg har mistet, og en egentlig erstatning får jeg næppe nogensinde, fortæller Bjarne Holm.

- Min eneste mulighed for at få noget positivt ud af den urimelige behandling, som jeg har været udsat for, er at skrive om den, og derved få folks sympati og harme omsat til stemmer.

Det gør han så ikke mindst på sin nye hjemmeside www.aahug.dk - altså uden bindestreg. Under menupunktet "Find os" bliver besøgende ledt til de sider, hvor alle de lange forklaringer kommer.

- Jeg har hverken lyst eller energi til at starte forfra med at skabe nye arbejdspladser. Men mine oplevelser og erfaringer har givet mig en umættelig appetit på at komme ind i Folketinget.Her vil jeg kunne være med til at fjerne forhindringer og skabe et bedre grundlag for de mennesker, der har de idéer, som kan skabe arbejdspladser, inden for blandt andet genbrug og bæredygtig energi.

- Da der ikke findes noget parti, jeg kan gå 100 procent ind for, er jeg i gang med at lave mit eget, De Velorienterede - det første parti i den Grønne Blok, siger Bjarne Holm.

Foreløbig stiller han op som løsgænger i Nordsjællands Storkreds.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Michelle er mekanikerlærling og vil lokke flere med på vognen
Nyt kursus for mekaniker-mekanikere
Stort galleri: 76 nye elbiler på vej til Danmark
Thomas Møller Sørensen i Q&A: - Vi er på vej til lavere afgifter på elbiler
Januars konkurser i den danske autobranche
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Søfart
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125