23948sdkhjf

Kulden er på vej: På med vinterdækkene

På den første hverdag med landsdækkende sne forventer Forsikringsoplysningen en fordobling af buleskader på danskernes biler.
Vejrudsigterne lover kulde i næste uge. Vi kan se frem til de første døgn helt uden plusgrader på termometret. Det betyder øget risiko for bilskader, så har man ikke allerede fået vinterdækkene på, er det nu, man skal rykke, opfordrer Forsikringsoplysningen.

Mens der på en helt normal gennemsnitsdag bliver bulet 1100 person- og varebiler, kalkulerer Forsikringsoplysningen med helt op til det dobbelte, hvis den første landsdækkende sne falder på en hverdag og rammer i myldretiden. Efter et sådant vejr kan værkstederne vente besøg af godt 2000 køretøjer. På efterfølgende vinterdage med sne og sjap sker der cirka 10-15 procent flere skader end normalt.

- Den værste situation er, hvis bilisterne vågner op til en snedyne, der i løbet af morgentimerne har lagt sig overalt, fortæller chefkonsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen.

- Det betyder ofte, at man ikke kommer af sted det tidligere, som man på grund af vejrforholdene bør. Resultatet bliver, at vi kommer til at køre for tæt og for hurtigt med farefulde situationer til følge – og mange uheld, siger han.

Når sneen vælter ned, bliver der til gengæld færre af de alvorlige højhastighedsulykker med dræbte og alvorligt kvæstede.

Mange glemmer vinterdækkene

Får vi allerede nu snevejr, er det desværre også erfaringen, at mange bilister endnu ikke har fået vinterdækkene på.

- De har gået og lurepasset i håb om, at det slet ikke bliver vinter. Men 1. november bør en ansvarlig bilist have skiftet til vinterdæk, siger Christian Skødt og uddyber:

- Og så er det årstiden, hvor der skal lyttes ekstra til vejrudsigten, før dynerne kalder om aftenen. Den mindste snak om frost eller sne betyder, at man må lidt tidligere op og gøre bilen køreklar til sikker kørsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078