23948sdkhjf

Nu køber erhvervslivet biler igen

Dansk Erhverv glæder sig over nye tal fra Danmarks Statistik.
Det samlede køb af nye personbiler steg med 4,1 procent fra september til oktober, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Denne gang er det især en stigning af bilkøb hos erhvervene på 11,6 procent, der bærer det samlede løft. Mens husholdningernes køb faldt en anelse med 3,3 procent.

- Det er glædeligt, at erhvervenes bilkøb endelig er i fremgang. Det harmonerer med Dansk Erhvervs seneste medlemsundersøgelse, hvor virksomhederne vurderer, at investeringerne i 2010 vil være en kende større end i 2009, men fortsat på et relativt lavt i niveau i forhold til tiden inden krisen, siger Mira Lie Nielsen, økonom hos Dansk Erhverv.

- Bilsalget er en glimrende indikator for det danske privatforbrug. Det kræver nemlig luft i budgetterne og en tro på fremtiden, før de danske husholdninger og virksomheder kaster sig ud i bilkøb. Det er derfor et sundt tegn for dansk økonomi, at bilsalget i oktober er steget for tredje måned i træk, siger Mira Lie Nielsen og fortsætter:

- De markante stigninger i forbrugernes bilkøb siden foråret 2010 har været holdt oppe af et udskudt behov for nye biler. Nu ser vi i tallene for oktober, at familiernes bilkøb ikke bliver ved med at stige kraftigt. Men 2010 vil fortsat være langt bedre end 2009, både hvad angår bilkøb og det samlede privatforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079