23948sdkhjf

Allard genopstår med GM Ram motor

Det fine engelske bilmærke Allard genopstår efter mange års pause. Den nye ledelse har besluttet at genoplive legenden J2X, der var i produktion i årene 1951 til 1954.

Bilen får V8 GM Ram motor, der yder 350 hk, og opbygningen bliver i letvægtsmaterialer. Allard J2X MK. II er modelnavnet, og den bliver ikke billig. Direktør for det nye selskab, Phil Dunmore, forventer en pris på omkring 800.000 kroner i England. Hertil skal lægges de lokale afgifter på eksportmarkeder, og han tilføjer i øvrigt, at bilen skal eksporteres til hele Europa. Mange har vist stor interesse for den nye model, og den har netop været vist for offentligheden for første gang i Birmingham.

Det var Sidney Allard, der udviklede det første køretøj som en "trial special" i 1937, og lidt senere den første bil med Bugatti karrosseri og Ford V8-motor. Enkelte af modellerne havde Lincoln (Ford) 4,4 liters V-12 motor.

Firmaet stoppede i 1960, men der blev fortsat fremstillet J2X på licens i USA. Gennem årene præsenterede Allard mange spændende modeller, med store maskiner fra Ford eller GM, som man kan være heldig at se i ældre engelske film, men det var sjældent store produktionstal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109