23948sdkhjf

Auto-uddannelse vejen til resten

Det, du har lært som mekaniker, er aldrig spildt. Det viste et lærligejubilæum på Skjern Tekniske Skole.
Mekanikerhold mødtes efter 25 år på Skjern Tekniske Skole. De konstaterede, at har man lært at fejlfinde på en bil, så åbner der sig mange jobmuligheder.

"Alt hvad du har lært som mekaniker, det kan du bruge til noget. Det er ikke spildt, selv om du senere vælger et andet job".

Det var én af de sætninger, der stod tilbage, da et helt hold mekanikere besøgte Skjern Tekniske Skole 25 år efter at de var til svendeprøve.

Eller næsten et helt hold. For én af 25-års jubilarerne var forhindret. Han skulle passe sit job på et af vagtskibene ved boreriggene på Nordsøen.

Af de 13, som var til svendeprøve sammen for 25 år siden, arbejder de fire stadig som mekanikere.

Fejlfinding en kvalifikation

Bortset var en enkelt, som har forladt arbejdsmarkedet på grund af sygdom, har de andre på holdet udnyttet deres mekanikeruddannelse til at finde andre spændende job.

Det bekræfter altså til fulde den sætning, som indleder denne artikel. Jobbene spænder fra CNC-operatør, varmemester over faglærer på en teknisk skole og lagermand til falckredder og job i elevatorbranchen, hvor der også er brug for medkanikersnille.

Den erfaring, som gik igen og igen i snakken over bordet – det var, at fejlfindingen på en bil lærer én at starte fra en ende af, gå logisk frem og tage én ting ad gangen. Det er en efterspurgt kvalifikation, uanset hvilket job man skal bestride senere hen i livet.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078