23948sdkhjf

Ung nordsjællænder med i 24 timers løb i Dubai

Straks i det nye år drager den unge nordsjællandske racerkører Kennie Frydkjær Jensen til de varmere himmelstrøg i Dubai for at deltage i 24 timers løbet på den fine 5,39 kilometer lange racerbane lidt udenfor byen Dubai i ørkenen.

Kennie Frydkjær Jensen har deltaget i racerløb gennem flere sæsoner, senest i Renault Clio på de danske baner. Clio bliver også den bil, som han, sammen med Peter Obel, Martin Schrøder og Martin Sally, skal dyste med. Hans medkørere har en del erfaring i de lange løb. Team Sally vandt en klassesejr i Ungarn over 12 timer, men det er første gang, at den unge racerkører fra Fredensborg skal ud i et rigtig langt og udmarvende løb.

Det er sjette gang, der afvikles 24 timers løb i Dubai. Løbet har deltagelse af 90 teams fra hele verden. Hovedparten af feltet består af langt hurtigere biler såsom Porsche, Ferrari, Corvette og Aston Martin. Den største udfordring for Clio-kørerne bliver uden tvivl at fastholde koncentrationen gennem hele løbet. De kommer nok til se at sig mere tilbage i bakspejlet end fremefter.

- Vi skal fokusere på vort eget løb, og vi ved, at der bliver rigtig mange, som overhaler. Nu må vi bare håbe, at vi bliver forskånet for uheld, siger Kennie Frydkjær Jensen før afrejsen. Han har gennem sæsonen 2010 vist, at han får det optimale ud af en Clio-racer, og i særdeleshed i regnvejr, men det bliver sikkert ikke de evner, han får brug i Dubai, hvor det sjældent regner.

Frydkjærs deltagelse er kommet i stand med økonomisk hjælp fra software- og webudviklingsfirmaet AppStract, der også var sponsor for han i 2010. Den lille Clio er bygget om til det lange løb. Blandt andet med en betydeligt større tank og en mere aerodynamisk front. Løbet afvikles i dagene 14.-15. januar med tidtagninger og træning i dagene op til løbet, som kan følges live på banens egen hjemmeside www.24hdubai.com.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.208