23948sdkhjf

GM Daewoo udvider kraftigt i de kommende år

Målet i Sydkorea er også at blive teknisk udviklingscenter for hybrid- og elbiler for GM koncernen.
I 2010 solgte GM Daewoo cirka 1,83 millioner biler af mærket Chevrolet. Det svarer til 22 procent af General Motors totale salg på verdensplan, men der er store og ambitiøse udviklingsplaner for de kommende år. Sydkoreanske Chevrolet biler skal op på tre millioner solgte enheder i 2015.

Den største stigning forventes at blive i Europa, oplyser Chevrolet, der inkluderer Rusland, som også har taget godt imod de ret billige mindre biltyper såsom Aveo, Spark og Cruze, der blev lanceret i en ny hatchback version på Paris udstillingen i oktober 2010.

GM Daewoo i Incheon, Sydkorea, er blevet GM’s udviklingscenter for de mindre biltyper. Forsknings- og udviklingschef Sohn Dongyoun udtaler i forbindelse med den store succes, bilerne har opnået på rekordtid, at det er hans mål, at GM Daewoo også bliver et teknisk udviklingscenter for hybrid- og elbiler.

- Detroit er i dag udviklingscenter for hybrid- og el-biler, men vi leverer de fleste komponenter til blandt andet Chevrolet Volt, der skal sælges i Europa som Vauxhall eller Opel Ampera. Det er mit mål, at det i fremtiden bliver her i Incheon, når det alligevel er os, som leverer de fleste dele og komponenter. Vi tester allerede prototyper af Chevrolet el-biler her i Sydkorea, udtaler Sohn Dongyon.

Ampera billigst i GB

Chevrolet Volt, med plug-in opladning fra et almindeligt strømstik, er begyndt at blive leveret til de første kunder i USA. Prisen er her godt 230.000 kroner. Bilen har en lille benzinmotor, der føder elmotoren, når batterierne er flade, men de oplades også under kørslen, og fuld opladning sker på kun tre timer.

Prisen i Storbritannien reduceres med 5000 pund, hvilket svarer til godt 43.000 kroner, som er en rabat, den britiske regering tilbyder alle el- og hybridbiler fra 2011. Det får prisen på den spændende nye Volt/Ampera ned på cirka 253.000 kroner på gaden, mens den i alle andre lande i Europa vil koste cirka 300.000 kroner.

Skal rense luften

Den britiske regering har vedtaget, at el- og hybridbiler skal være med til at rense luften i de store byer, og tilbyder altså en økonomisk gulerod for at forcere udviklingen. Det er samtidig noget, alle de andre el- og hybridbiler får glæde af. Storbritannien skal være el- og hybridbil landet nummer ét i EU, oplyser den britiske miljøminister.

GM oplyser, at Volt/Ampera på batterier alene kan køre mellem 40 og 80 kilometer afhængig af kørsel og udendørs temperatur. Modellen kommer til salg her i Europa i sidste kvartal 2011.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078